Ginekolog
Ginekolog-ile lat?
Napisano 17-07-2007 - 09:20
Nie wiem jak to wyglada od strony prawnej, ale lekarz nie moze odmowic Ci udzielenia pomocy niezaleznie od tego ile masz lat.
--------------------
Mogę wszystko :)
Napisano 17-07-2007 - 10:00
Ale calkowicie popieram Livke - jak masz problem to idziesz, bez wzgledu na wiek; mozesz powiedziec, ze to nagla sprawa, nic nie tracisz.
'Sekret zycia polega na docenieniu rozkoszy, jaka daje fakt, ze jestesmy stale oklamywani...'
Oskar Wilde
Napisano 17-07-2007 - 11:08
'Sekret zycia polega na docenieniu rozkoszy, jaka daje fakt, ze jestesmy stale oklamywani...'
Oskar Wilde
Napisano 17-07-2007 - 12:00
Same tabletki w wyjatkowych przypadkach mozesz dostac w aptece bez recepty (wtedy placisz 100%), czasem wypisze Ci tez lekarz domowy.
Naklaniam jednak na wizyte u specjalisty. Zbada Cie, to przede wszystkim, i choc dobor odpowiednich tabletek to czesto metoda prob i bledow, to jednak ginekolog moze bedzie w stanie Ci cos zasugerowac. Jakby nie bylo - zna sie na tym bardziej niz Ty, kolezanka, czy farmaceuta.
Oskar Wilde
Napisano 18-07-2007 - 12:25
Użytkownik Schyli dnia 18-07-2007, 11:21 napisał
Na pewno bedzie sie znal lepiej od Ciebie, Schyli. Naprawde, nie ma sie czego obawiac.
--------------------
Napisano 18-07-2007 - 12:29
Użytkownik Marshall dnia 18-07-2007, 11:49 napisał
Ja slyne z tego, ze jestem dziwna, wiec mam prawo zadawac dziwne pytania
Po prostu sie w ogole na tym nie znam, a gdzie lepiej sie doinformowac jak nie w gronie kobiet, ktore juz to przeszly
Napisano 18-07-2007 - 12:42
Najwyzej jak bedziesz miala watpliwosci to pojdziesz do innego.
A skoro 'w ogole sie na tym nie znasz' to tym bardziej idz do lekarza. Kolezanki zawsze zdaza przekazac Ci swoje opinie.
Oskar Wilde
Napisano 18-07-2007 - 15:35
Użytkownik Schyli dnia 18-07-2007, 13:29 napisał
A pewnie ze sie do-in-for-mo-wy-wuj ;] Dobrze jest wiedziec, czego sie spodziewac.
Generalnie rzecz ma sie tak: w pewnym momencie kazda dziewczyna / kobieta powinna sie wybrac do ginekologa - niezaleznie od tego, czy potrzebuje pigulek, czy niczego nie potrzebuje i czuje sie zdrowa jak rybka. Po prostu co jakis czas trzeba zaliczyc badanie kontrolne + badanie cytologiczne. I nie ma sie czego wstydzic ani obawiac. To normalna sprawa :]
--------------------
Napisano 18-07-2007 - 17:10
Użytkownik Liv dnia 18-07-2007, 16:35 napisał
Otoz to ;]
Co do pytania glownego. Isc mozesz bez mamy. Lekarz z pewnoscia Cie przyjmie. Wszystko zalezy od tego jaki masz problem. Jezeli bedzie potrzebna zgoda rodzicow, wowczas ginekolog o to Cie poprosi. Tak to juz jest, ze rodzice, badz opiekunowie podejmuja za Ciebie wiele decyzji i oni tez sa za Ciebie odpowiedzialni. Nie tylko w tym przypadku.
Napisano 24-07-2007 - 12:22
A tak na powaznie to nie musisz sie jakos specjalnie przygotowywac. Prysznic wystarczy:)
| Adres URL | Data | Liczba |
|---|---|---|
--
| Temat | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|
![]() |
czy ginekolog zobaczy?
|
majsterka |
|
|
![]() |