Strona 1 z 1
Potrzebuje dobry odkurzacz
dobrej firmy
Napisano 03-11-2008 - 18:31
|
Witam
Tak jak w temacie, jedynie co bym chcial to to zeby byl bezworkowy:) to oszczednosc, czasu i pieniedzy:) Co polecicie? Pozdr lolek p.s aha jako ze to nowe mieszkanie jest urzadzane, to chcialbym naprawde dobry cena jaka moge dac za odkurzacz to tak kolo 1500zl |
Napisano 03-11-2008 - 19:45
przy wodnym za duzo czasu tracisz 
trzeba za kazdym razem wylewac wode i myc pojemnik
bezworkowe, sa calkiem, calkiem
tylko denerwujace sa filtry - zbyt czesto sie zapychaja
ps. lolek86 : mam nadzieje ze nie wstawisz zaraz linka do agito
trzeba za kazdym razem wylewac wode i myc pojemnik
bezworkowe, sa calkiem, calkiem
tylko denerwujace sa filtry - zbyt czesto sie zapychaja
ps. lolek86 : mam nadzieje ze nie wstawisz zaraz linka do agito
suma szczęścia równa się zero
Napisano 04-11-2008 - 23:42
potwierdzam mam tez samsunga jest super
nie dosc ze lekki
dobrze ciagnie jest w miare cichy i co najwazniejsze nie popsuł mi sie jeszcze
jestem bardzo zadowolona
bezworkowych nie polecam wiecznie sie zapychaja
jak ktos ma wiekszy dom
to moze sobie go z gory odpuscic bo wieczne czyszczenie filtrów to udreka
miałam go z trzy miesiace i szybko opchnełam cioci co praktycznie odkurzaczy nie uzywa
a lubi miec
bezworkowych nie polecam wiecznie sie zapychaja

"Zapylała raz pszczółka jakiegoś badyla,
wtem czuje, że od tyłu też ją ktoś zapyla.
Patrzy się, a to truteń niejaki Zenobi!
Morał: rób dobrze innym, tobie też ktoś zrobi."
Napisano 05-11-2008 - 10:34
A ja mam bezprzewodowy Elektrolux ZB2811 i moge go polecić - zawsze pod ręką na stojaku bez zabawy z kablem, bez rozkładania i składania, można wyjąć z niego hmmm jego mniejszsą część i np odkurzać nią na kanapie czy w samochodzie. Godny polecenia ogólnie chociaz moim zdaniem trochę słaby ma akumulator i w przypadku dużego domu może się nie sprawdzić. Nie wiem tez jakby sie sprawdzał na dywanaach ale moim zdaniem bardziej nadaje sie do paneli i raczej niezbyt wyrafinowanych dywanów... Najbardziej podoba mi się jego dostępność - bez zabawy z rurami - podręczny jak szczotka
"Facet bez wąsów jest jak baba z wąsami"
Napisano 05-11-2008 - 18:36
w odkurzaczach bezworkowych sa przynajmniej 2 filtry
- pierwszy tuz za pojemnikiem na smieci - on najczesciej sie zapycha - wystarczy go wytrzepac lub/i przeplukac
- drugi jest przy wylocie powietrza z odkurzacza i najczesciej jest typu HEPA http://pl.wikipedia.org/wiki/HEPA
Filtr Hepa zapewnia maksymalny stopień filtracji wydmuchiwanego przez odkurzacz powietrza zatrzymując najmniejsze drobinki kurzu, roztocza i alergeny. Polecany szczególnie osobom cierpiącym na wszelkiego rodzaju alergie.
Jest ich 3 rodzaje : H11,H12 i H13. Różnią się klasą filtracji. H13 można płukać
W odkurzaczach workowych brak jest pierwszego filtra - filtrem jest sam worek
W odkurzaczach wodnych podobnie jak w odkurzaczach bezworkowych sa dwa filtry - raczej sie nie zapychaja.
Kupujac odkurzacz wez pod uwage moc ssania (nie mylic z moca silnika
) oraz popularnosc danej marki.
Im bardziej popularny tym latwiej pozniej do niego dokupic rozne czesci
- pierwszy tuz za pojemnikiem na smieci - on najczesciej sie zapycha - wystarczy go wytrzepac lub/i przeplukac
- drugi jest przy wylocie powietrza z odkurzacza i najczesciej jest typu HEPA http://pl.wikipedia.org/wiki/HEPA
Filtr Hepa zapewnia maksymalny stopień filtracji wydmuchiwanego przez odkurzacz powietrza zatrzymując najmniejsze drobinki kurzu, roztocza i alergeny. Polecany szczególnie osobom cierpiącym na wszelkiego rodzaju alergie.
Jest ich 3 rodzaje : H11,H12 i H13. Różnią się klasą filtracji. H13 można płukać
W odkurzaczach workowych brak jest pierwszego filtra - filtrem jest sam worek
W odkurzaczach wodnych podobnie jak w odkurzaczach bezworkowych sa dwa filtry - raczej sie nie zapychaja.
Kupujac odkurzacz wez pod uwage moc ssania (nie mylic z moca silnika
Im bardziej popularny tym latwiej pozniej do niego dokupic rozne czesci
suma szczęścia równa się zero
Napisano 06-11-2008 - 17:07
Dzieki za super posta, w ktorym wszystko zawarles:) teraz juz wiem co i jak. O tych filtrach HEPA slyszalem duzo. Chyba jednak skusze sie na Dysona, gwarancja na 5lat, bezworkowce od zawsze, firma specjalizujaca sie w tym wiec chyba najlepszy wybor. Jak myslicie?
Napisano 09-12-2008 - 03:43
o widzę że nie tylko ja się zastanawiam nad dysonem. lolek86 co do ręcznego to miałem okazję kilka razy sprawdzić ten model i ręczę że będziesz zadowolony.
Jeżeli chodzi o odkurzacz do domu to ja się przymierzam do dc 22 podoba mi się a głównie z tego powodu że ma tą rekomendację fundacji alergologicznej.
A mam jeszcze pytanie do Krzysia, bo widzę że jesteś dobrze obeznany w temacie czy te filtry HEPA trzeba wymieniać na nowe co jakiś czas? jeżeli tak to jaki? Czy wystarczy je tylko płukać?
Jeżeli chodzi o odkurzacz do domu to ja się przymierzam do dc 22 podoba mi się a głównie z tego powodu że ma tą rekomendację fundacji alergologicznej.
A mam jeszcze pytanie do Krzysia, bo widzę że jesteś dobrze obeznany w temacie czy te filtry HEPA trzeba wymieniać na nowe co jakiś czas? jeżeli tak to jaki? Czy wystarczy je tylko płukać?
Napisano 12-12-2008 - 00:00
wystarczy że będziesz je mył raz na kilka miesięcy. ja tak robię ze swoim odkurzaczem i jego jakość mocy się nie zmieniła a przynajmniej nie da się tego zauważyć.
po to chyba wymyślono odkurzacze bezworkowe żeby później nie było żadnych dodatkowych kosztów z ich utrzymaniem.
po to chyba wymyślono odkurzacze bezworkowe żeby później nie było żadnych dodatkowych kosztów z ich utrzymaniem.
Strona 1 z 1
Strona 1 z 1
| Adres URL | Data | Liczba |
|---|---|---|
Strona 1 z 1
--
| Temat | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|
![]() |
Czesc Tereska czy Dzien dobry Tereniu
|
Anonymous |
|
|
![]() |
potrzebuje patch
|
czupurny |
|
|
![]() |
Madllen potrzebuje pomocy
|
lidzia-gliwice |
|
|
![]() |
Blagam potrzebuje tych gier.
|
Anonymous |
|
|
![]() |
dobry firewall
|
thifx |
|
|
![]() |
+ potrzebuje zeby ppowiedzial ktos co to ?
|
WiN!!! |
|
|
![]() |
Dobry rock .. klasyka itp
|
ex-dzikki |
|
|

Logowanie