Multi Forum Dyskusyjne: Swiadomy wybor plci dziecka - Multi Forum Dyskusyjne

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Swiadomy wybor plci dziecka Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   egonka 

• PipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 337
  • Rejestracja 05-08-05

Napisano 19-09-2005 - 21:35

Na tym forum jestem od ponad miesiaca, a juz natknelam sie na kilka tematow z polki "jestem w ciazy, czy nie jestem???"... "zaszla? oby nie zaszla"... i im podobnych (dane opieram ma slowach Czarencji, nie mam czasu na przeczytanie postow sprzed mego "witam jako nowa").

No i jak Wam Kochani powiedziec, ze niewiedza wrecz fizycznie boli? I choc Einstein mawial, ze "Wyobraznia jest wazniejsza od wiedzy", to jednak sama wyobraznia wiedzy nie zastapi (a szkoda...)...

Jestem w ciazy (tak, wiem, manifestuje to na tym forum, ale prosze o wyrozumialosc... to hormony sie oflagowaly transparentami... nie gniewajcie sie, bo to nudne - wiem). Ciazy drugiej - swiadomej i planowanej. Pierwsza ciaza byla "na chlopca", druga "na dziewczynke". To nie sa slowa nawiedzonej, ktorej sie udalo... a tej, ktorej chcialo sie poczytac i wraz z partnerem swiadomie zaplanowac.
Nie chce byc goloslowna i polecam Wam e-book pana Wojciaka "Chlopiec czy dziewczynka", nam udalo sie bez e-booka, a z wczesniej zdobyta wiedza. Jam nie ginekolog, jam tylko przyszla matka, ktora wie od czego zalezy poczete w niej zycie... wie tez jak przebiega jej cykl i kiedy winno "dopuscic do glosu" odpowiednie plemniki (zenskie badz meskie).

Jam maluczka i nie lekarz zwany "dzinem" (gin - skrot od ginekolog, kolejny "rodzynek", ktorego przelknac w naszej mowie nie potrafie), jam tylko ta, ktora swiadomie (w miare wlasnych mozliwosci) chce ksztaltowac wlasne jutro i spelniac wlasne marzenia...
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kasiaW28 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 22
  • Rejestracja 12-08-05

Napisano 20-09-2005 - 11:13

egonka napisał:

Na tym forum jestem od ponad miesiaca, a juz natknelam sie na kilka tematow z polki "jestem w ciazy, czy nie jestem???"... "zaszla? oby nie zaszla"... i im podobnych (dane opieram ma slowach Czarencji, nie mam czasu na przeczytanie postow sprzed mego "witam jako nowa").

No i jak Wam Kochani powiedziec, ze niewiedza wrecz fizycznie boli? I choc Einstein mawial, ze "Wyobraznia jest wazniejsza od wiedzy", to jednak sama wyobraznia wiedzy nie zastapi (a szkoda...)...

Jestem w ciazy (tak, wiem, manifestuje to na tym forum, ale prosze o wyrozumialosc... to hormony sie oflagowaly transparentami... nie gniewajcie sie, bo to nudne - wiem). Ciazy drugiej - swiadomej i planowanej. Pierwsza ciaza byla "na chlopca", druga "na dziewczynke". To nie sa slowa nawiedzonej, ktorej sie udalo... a tej, ktorej chcialo sie poczytac i wraz z partnerem swiadomie zaplanowac.
Nie chce byc goloslowna i polecam Wam e-book pana Wojciaka "Chlopiec czy dziewczynka", nam udalo sie bez e-booka, a z wczesniej zdobyta wiedza. Jam nie ginekolog, jam tylko przyszla matka, ktora wie od czego zalezy poczete w niej zycie... wie tez jak przebiega jej cykl i kiedy winno "dopuscic do glosu" odpowiednie plemniki (zenskie badz meskie).

Jam maluczka i nie lekarz zwany "dzinem" (gin - skrot od ginekolog, kolejny "rodzynek", ktorego przelknac w naszej mowie nie potrafie), jam tylko ta, ktora swiadomie (w miare wlasnych mozliwosci) chce ksztaltowac wlasne jutro i spelniac wlasne marzenia...

Tylko pozazdroscic i swiadomego wyboru oraz samej plci dziecka( co nie zawsze sie zdarza, ale oczywiscie jest mozliwe). Nie zawsze sie zdarza bo w organizmie kobiety zachodza rozne zmiany i akurat danego dnia moze byc cos nie tak, chociazby glupi katar moze przesunac jajeszkowanie :?
Dobrze wiedziec ze sa na swiecie ludzie, ktorzy nie tylko "zaliczaja wpadki" to okropne.
Ja jeszcze nie mam dzieci :( ale moze kiedys. Najpierw to byl wybor swiadomy podyktowany sytuacja materialna, nie sztuka miec dziecko ale sztuka je potem wychowac i zapewnic mu byt. teraz niestety przyplatala sie choroba, ktora uniemozliwia narazie posiadanie kochanego bobaska.
..pozdrawiam...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   egonka 

• PipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 337
  • Rejestracja 05-08-05

Napisano 20-09-2005 - 11:22

Masz racje Kasiu, kazda metoda niesie indywidualne ryzyko niskiego powodzenia, ale zakladajac, ze partner ma "zdrowa sperme" (mowa o zywych plemnikach meskich i zenskich i o pewnej liczebnej rownowadze bez "dominatorow" ), zas kobieta dostosuje sie wczesniej do wytworzenia odpowiednich warunkow (zasadowosc, kwasowosc...) szansa na spelnienie jest duza. Zakladam, ze oboje wiedza, iz plemniki meskie sa szybkie, zwrotne, ale zyja zaledwie dobe (mowa o srednich wyliczeniach), zas zenskie wieksze, wolniejsze, ale zyja ponad 70 godzin (mowi sie, ze do 72-och a nawet ponad 80-siat), no i kobieta doskonale zna swoj cykl i dzien owulacji (obserwacja wielomiesieczna) wystarczy zaplanowac odpowiedni moment w zaleznosci od plci dziecka. Nam sie udalo :) Wielu innym parom tez. Skad wiem?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kasiaW28 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 22
  • Rejestracja 12-08-05

Napisano 20-09-2005 - 11:30

Poczytam p. Wojcika moze kiedys jeszcze mi sie przyda.
Moze bede miala to szczescie i zajde kiedys w ciaze.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   egonka 

• PipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 337
  • Rejestracja 05-08-05

Napisano 20-09-2005 - 11:32

Ja poczytalam juz po fakcie, nami pokierowal kolega meza (znakomity ginekolog), ktory dostarczyl kilogramy fachowej literatury. Polecam Ci Kasiu, to taka esensja wszelkich wiadomosci na ten temat, wiadomosci sprawdzonych w praktyce :) No i trzymam kciuki za powodzenie (w przyszlosci) :)

[ Dodano: 2005-09-20, 12:34 ]
Pobuszowalam po stronkach, do ktorych klucz podalas w podpisie. Ale sliczna kolekcja... :)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   kasiaW28 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 22
  • Rejestracja 12-08-05

Napisano 20-09-2005 - 13:47

kolekcja calkiem calkiem, chociaz nie wszystkie modele mi sie podobaja ale co zrobic nie ja to szyje i nosic tez nie musze :wink:
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   egonka 

• PipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 337
  • Rejestracja 05-08-05

Napisano 20-09-2005 - 15:23

Chcialam Jerzy, ale mam "ograniczony dostep". Czy pod wycieraczka jest klucz?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Jerzy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 3370
  • Rejestracja 18-03-05

Napisano 20-09-2005 - 15:32

Jesli nie mozesz otworzyc linku z mojego postu, to podaje sciezke "na piechote"
Nasze Sprawy -> Kobieta i Mezczyzna -> Od lat 18 -> Na Powaznie -> Jak zrobic corke :D. Jezeli nie masz dostepu do grupy "Od lat 18" to sie tam zapisz. Trzeba troche poczekac.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   kasiaW28 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 22
  • Rejestracja 12-08-05

Napisano 20-09-2005 - 15:57

Ja niestety tez musze "na piechote", ale chetnie to zrobie bo jestem ciekawa. Wieczorkiem dam znac o swoich wrazeniach
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Pawlito 

• PipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 976
  • Rejestracja 14-07-05

Napisano 25-09-2005 - 23:10

kasiaW28 napisał:

Ja niestety tez musze "na piechote", ale chetnie to zrobie bo jestem ciekawa. Wieczorkiem dam znac o swoich wrazeniach

czekamy
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Rossie 

• PipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 78
  • Rejestracja 11-05-10

Napisano 11-05-2010 - 12:37

Cytat

Pierwsza ciaza byla "na chlopca", druga "na dziewczynke". To nie sa slowa nawiedzonej, ktorej sie udalo... a tej, ktorej chcialo sie poczytac i wraz z partnerem swiadomie zaplanowac.

No, przyznam,że się usmiałam :D
Nie da się zaplanować płci, NIE DA SIĘ.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   jutka474 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 22
  • Rejestracja 17-08-10

Napisano 17-08-2010 - 18:43

pewnie ze sie nie da

a jaksie da to jak? :blink:
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Kajtek1 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 3975
  • Rejestracja 23-10-04

Napisano 18-08-2010 - 03:26

Dawne czasy kiedy to ja chadzalem na nauki malzenskie, ale cos tam pamietam ze w okresach kobiecych sa dni kiedy jajeczko ma wieksze prawdopodobienstwo byc zaplodnione plemnikami jednej plci, albo drugiej.
Oczywiscie jaki procent malzenstw prowadzi kalendarzyk malzenski?
My skonczylismy na 3 chlopakach i nam z tym dobrze. Siostra ma 2 corki, wiec rodzinna statystyka wyglada dobrze. Ja nawet chcialem jeszcze ciagle pracowac nad dziewczynka, ale szwagier szwagra pochodzi z rodziny ktora bardzo chciala miec dziewcznynke. Facet ma tylko 7 braci.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1