Swiadomy wybor plci dziecka
Napisano 19-09-2005 - 21:35
No i jak Wam Kochani powiedziec, ze niewiedza wrecz fizycznie boli? I choc Einstein mawial, ze "Wyobraznia jest wazniejsza od wiedzy", to jednak sama wyobraznia wiedzy nie zastapi (a szkoda...)...
Jestem w ciazy (tak, wiem, manifestuje to na tym forum, ale prosze o wyrozumialosc... to hormony sie oflagowaly transparentami... nie gniewajcie sie, bo to nudne - wiem). Ciazy drugiej - swiadomej i planowanej. Pierwsza ciaza byla "na chlopca", druga "na dziewczynke". To nie sa slowa nawiedzonej, ktorej sie udalo... a tej, ktorej chcialo sie poczytac i wraz z partnerem swiadomie zaplanowac.
Nie chce byc goloslowna i polecam Wam e-book pana Wojciaka "Chlopiec czy dziewczynka", nam udalo sie bez e-booka, a z wczesniej zdobyta wiedza. Jam nie ginekolog, jam tylko przyszla matka, ktora wie od czego zalezy poczete w niej zycie... wie tez jak przebiega jej cykl i kiedy winno "dopuscic do glosu" odpowiednie plemniki (zenskie badz meskie).
Jam maluczka i nie lekarz zwany "dzinem" (gin - skrot od ginekolog, kolejny "rodzynek", ktorego przelknac w naszej mowie nie potrafie), jam tylko ta, ktora swiadomie (w miare wlasnych mozliwosci) chce ksztaltowac wlasne jutro i spelniac wlasne marzenia...
Napisano 20-09-2005 - 11:13
egonka napisał:
No i jak Wam Kochani powiedziec, ze niewiedza wrecz fizycznie boli? I choc Einstein mawial, ze "Wyobraznia jest wazniejsza od wiedzy", to jednak sama wyobraznia wiedzy nie zastapi (a szkoda...)...
Jestem w ciazy (tak, wiem, manifestuje to na tym forum, ale prosze o wyrozumialosc... to hormony sie oflagowaly transparentami... nie gniewajcie sie, bo to nudne - wiem). Ciazy drugiej - swiadomej i planowanej. Pierwsza ciaza byla "na chlopca", druga "na dziewczynke". To nie sa slowa nawiedzonej, ktorej sie udalo... a tej, ktorej chcialo sie poczytac i wraz z partnerem swiadomie zaplanowac.
Nie chce byc goloslowna i polecam Wam e-book pana Wojciaka "Chlopiec czy dziewczynka", nam udalo sie bez e-booka, a z wczesniej zdobyta wiedza. Jam nie ginekolog, jam tylko przyszla matka, ktora wie od czego zalezy poczete w niej zycie... wie tez jak przebiega jej cykl i kiedy winno "dopuscic do glosu" odpowiednie plemniki (zenskie badz meskie).
Jam maluczka i nie lekarz zwany "dzinem" (gin - skrot od ginekolog, kolejny "rodzynek", ktorego przelknac w naszej mowie nie potrafie), jam tylko ta, ktora swiadomie (w miare wlasnych mozliwosci) chce ksztaltowac wlasne jutro i spelniac wlasne marzenia...
Tylko pozazdroscic i swiadomego wyboru oraz samej plci dziecka( co nie zawsze sie zdarza, ale oczywiscie jest mozliwe). Nie zawsze sie zdarza bo w organizmie kobiety zachodza rozne zmiany i akurat danego dnia moze byc cos nie tak, chociazby glupi katar moze przesunac jajeszkowanie :?
Dobrze wiedziec ze sa na swiecie ludzie, ktorzy nie tylko "zaliczaja wpadki" to okropne.
Ja jeszcze nie mam dzieci
..pozdrawiam...
Napisano 20-09-2005 - 11:22
Napisano 20-09-2005 - 11:30
Moze bede miala to szczescie i zajde kiedys w ciaze.
Napisano 20-09-2005 - 11:32
[ Dodano: 2005-09-20, 12:34 ]
Pobuszowalam po stronkach, do ktorych klucz podalas w podpisie. Ale sliczna kolekcja...
Napisano 20-09-2005 - 13:47
Napisano 20-09-2005 - 15:23
Napisano 20-09-2005 - 15:32
Nasze Sprawy -> Kobieta i Mezczyzna -> Od lat 18 -> Na Powaznie -> Jak zrobic corke
Napisano 20-09-2005 - 15:57
Napisano 25-09-2005 - 23:10
kasiaW28 napisał:
czekamy
Napisano 11-05-2010 - 12:37
Cytat
No, przyznam,że się usmiałam
Nie da się zaplanować płci, NIE DA SIĘ.
Napisano 18-08-2010 - 03:26
Oczywiscie jaki procent malzenstw prowadzi kalendarzyk malzenski?
My skonczylismy na 3 chlopakach i nam z tym dobrze. Siostra ma 2 corki, wiec rodzinna statystyka wyglada dobrze. Ja nawet chcialem jeszcze ciagle pracowac nad dziewczynka, ale szwagier szwagra pochodzi z rodziny ktora bardzo chciala miec dziewcznynke. Facet ma tylko 7 braci.
Udostępnij ten temat: