Multi Forum Dyskusyjne: Sledzie - Multi Forum Dyskusyjne

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Sledzie

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Lisica 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 3731
  • Rejestracja 29-07-05

Napisano 07-02-2006 - 13:53

Jak zaczelam prace ta wktorej obecnie pracuje, jakos nie szczegolnie jadalam ryby.. ale pewnego dnia nie mialam pomyslu co wziac ze soba na sniadanie i zobaczylam wlasnie na polce jakies sledzie w jakims sosie.. tak narobilam apetytu dziewczynom z pracy, ze od tamtej pory, juz 4 miesiace nie ma dnia, zeby ktoras nie miala sledzi na sniadanie :P oczywiscie ja tez sie przekonalam i obowiazkowo dwa razy w tygodniu jakas rybka jest jak nie na sniadanie to na obiad :)
Moze macie jakies fajne przepisy, proste, bo ja mistrzem kuchni nie jestem na sledziki, bo juz wiele rodzajow tu mialysmy :)
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Bahus 

• PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 154
  • Rejestracja 16-06-05

Napisano 08-02-2006 - 14:51

Posiadam sporo wyprobowanych przepisow na sledzie. Wkrotce najsmaczniejsze dodam.
Bahus
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   beti-1967 

• PipPipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 693
  • Rejestracja 30-06-07

Napisano 26-01-2010 - 11:22

Kiedys nie lubilam sledzi moze dlatego ze 30 lat temu nie bylo tyle rodzajow w sklepie kiedys siostra przyniosla mi sledzie w miodzie i od tej pory jadam je pod rozna postacia
Podam przepis ;
1kg platow sledziowych trzeba sprawdzic czy nie za slone jezeli tak to troche pomoczyc
1kg cebuli
1/3 szlklanki octu
1/3 szklanki oleju
1/3 szklanki wody
3 lyzki miodu
maly koncentrat pomidorowy
Cebule pokroic w piórka do garnka wlac olej wlorzyc cebule dusic na wolnym ogniu 10 minut potem dodac ocet miód koncentrat pomidorowy i wode dusic jeszcze 5 minut odstawic do calkowitego ostygniecia .
Platy sledziowe pokroic w duza kostke wszystko dobrze wymieszac przelozyc do sloikow i wstawic do lodowki najlepiej smakuj po 3 dniach.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1