- (8 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Firmy kosmetyczne hity i kity
Napisano 11-05-2006 - 19:41
Ja ogolnie zadowolona jestem z L'Oreala, oprocz ich szamponow Elseve-sa okropne, zaden z calej palety mi nie przypasowal. Lubie tez firme Nivea, oprocz ich dezodorantow - na mnie nie dzialaja. Hmm...czyli zawsze musi byc jakies "ale"
W ramach wiecznych rozczarowan to musze wspomniec firme Rimmel i Maybelline - probowalam wiele rzeczy: mascary, cienie, szminki, lakiery do paznokci, dawalam im setki drugich szans, ale sie nie poprawili. :roll:
Napisano 11-05-2006 - 19:42
Rozczarowana jestem niektorymi produktami Oriflame i Rimmela.
Napisano 11-05-2006 - 19:46
Lisica napisał:
avon i oriflame to chyba najbardziej kontrowersyjne firmy, bo na wielu forach kosmtycznych panie bez konca wymieniaja ich wady i zalety. Niektorzy je kochaja, inni nienawidza. Najlatwiej jest na przykladach: Oriflame ma fajne linie zapachowe i oryginalne polaczenia skladnikow lubie ta firme za serie z algami. Co do Avonu, to tez lubie ich kosmetyki pachnace (zele balsamy itp) Bo jezeli kosmetyk ma juz porzadnie dzialac na wlosy, cellulit, pazurki, kurze lapki, to juz sie chyba tak srednio sprawdzaja.
Acha, bardzo lubie tez produkty do buzi firmy GArnier - te wszystkie leciutkie kremy, mleczka do demakijazu, toniki...sa naprawde super
Napisano 11-05-2006 - 19:49
Poza tym kremy do twarzy akurat na mnie dzialaja dobrze
Napisano 11-05-2006 - 20:24
Poza tym, co tu duzo mowic - Vichy (tylko ta cena :? )! Teraz uzywam ich kremu do twarzy przeciw zmarszkom mimicznym. Jest naprawde ok!
Napisano 11-05-2006 - 21:28
- Vichy. Uzywam calej gamy ich produktow do twarzy z serii Normaderm i Purete Thermale, oraz balsamow Lipidiose oraz Lipostretch. W zasadzie to chyba najmniej zadowolona jestem z antycellulitowego Liposyne, ktory niby skuteczny, ale strasznie sie klei.
- La Roche Posay. Za delikatny szampon Kerium, balsamy do ust i serie Active C do twarzy.
- Avene. Za serie Cleanance K.
Jesli chodzi o kosmetyki kolorowe - Clinique, L'Oreal i Sephora (ta ostatnia za podklad w kompakcie).
Zdecydowanie nie dla mnie sa natomiast kosmetyki Rimmel - usilnie probowalam znalezc cos, co by mi odpowiadalo. Bezskutecznie.
Napisano 12-05-2006 - 08:16
czarencja2 napisał:
no wlasnie, tez mi sie to nie podobalo
czarencja2 napisał:
tez lubie ich kolorowe kosmetyki
a co sadzicie o firmie Yves Rocher? Wedlug mnie kremy, balsamy, zele maja w porzadku, ale kosmetyki kolorowe do bani.
Napisano 12-05-2006 - 08:26
Napisano 12-05-2006 - 09:47
+ Ziaja - uzywam prawie wszystkiego Ziaji, ale najlepszy jest chyba zwykly krem oliwkowy, dobry wlasciwie do wszystkiego ... uniwersalny
- Kolastyna - dwa razy juz zawiodlam sie na roznych specyfikach do opalania, szybko sie psuja i sa raczej takiej sobie jakosci ...
Napisano 12-05-2006 - 09:52
quee napisał:
quee napisał:
Napisano 12-05-2006 - 09:58
Liv napisał:
ale Ziaja czy Nivea?
ja na razie uzywam Sopotu, Ziaji wlasnie, szczerze mowiac slabo brazujacy, ale podoba mi sie jego zapach ...
Napisano 12-05-2006 - 10:03
atramentowa_ja napisał:
Liposyne, ktory niby skuteczny, ale strasznie sie klei.
no wlasnie, tez mi sie to nie podobalo
Moze na tym polega to rzekome dzialanie wygladzajace. Zel jest tak klejacy, ze skora faktycznie wydaje sie gladsza. Tak dlugo, jak skora jest ta klejaca papka sciagnieta...
Liv napisał:
Dla mnie nie do przejscia jest zapach wszystkich kosmetykow Dove. Od szamponow, poprzez balsamy, na kremach do rak skonczywszy.
Napisano 12-05-2006 - 10:17
quee napisał:
prawda? moim zdaniem hit sezonu
ja z Ziaji uzywam odzywek do wlosow, bo kremy do twarzy wydaja mi sie za tluste
czarencja2 napisał:
cos w tym jest. Jakos bardziej akceptuje kremowy zapach Nivei, niz ten kremowy DOve. Chociaz mam zel pod prysznic Dove, to za duzo produktow tej firmy na raz nie moglabym uzywac.
Napisano 12-05-2006 - 10:32
Napisano 12-05-2006 - 11:00
quee napisał:
Ziaja :]
quee napisał:
Ten plyn tez lubie. I mydel w plynie Palmolive uzywam dosc czesto.
Napisano 12-05-2006 - 11:04
Liv napisał:
lubie te do rak w dozownikach: migdalowe czy wlasnie mleczno-miodowe. Swoja droga czym sie rozni mydlo do rak od mydla do ciala, nie mam pojecia :?
Napisano 12-05-2006 - 13:43
Jesli chodzi o kremy do rak, uzywam dwoch na zmiane: Dove i Neutrogeny. Ten drugi jest skuteczniejszy, ale ma dziwna, moim zdaniem, konsystencje (i tubke).
Co do kosmetykow Vichy, zgadzam sie z Czarencja: sa swietne, ale cena bywa czasem zaporowa.
Napisano 12-05-2006 - 13:46
Napisano 13-05-2006 - 10:18
Jesli chodzi o fluid to cashmere loreala, kiedys takze translucide.
Natomiast jako pomylke-przynajmniej w moim przypadku potraktuje puder w kremie manhattan i tusz do rzes rimmel.
zgadzam sie ze vichy sa swietnie-szkoda tylko ze nie refundowane
polecam tezkosmetyki kolorowe la roche-posay mozna je kupic w aptece, cena tez niemala ale warto.A jsli chodzi o cienie do powiek to z czystym sercem stwierdzam- ISA DORA-trwale, nie walkuja sie na powiece i sa niezwykle wydajne.
Poza tym lubie uzywac kosmetykow avonu a to z racji tego ze quee jest moja osobista konsultantka
Napisano 13-05-2006 - 10:26
Udostępnij ten temat:
- (8 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »