Skocz do zawartości

- - - - -

jak wyciszyc kompa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 xgor

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2736 postów

Napisano 05-01-2008 - 15:01

Moj komputer stoi w pokoju w ktorym spimy z zona, a ona sie strasznie uskarza ze jest za glosny ( mnie ten szum nie przeszkadza) czy jest jakis sposob zeby jeszcze wyciszyc kompa??

Reklama

• reklama
  • Grupa: Specjalna

Status Ostrzeżeń

Warning level: 0%

#2 Marshall

Prezes:)

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4424 postów

Napisano 05-01-2008 - 16:48

1. jesli nie laptop to chlodzenie ciecza - troche wg mnie niezbyt estetyczno-enegonomiczne ale nie slychac nic,
2. obudowa.. ja mam stacjonarnego HP i nie slychac go - prawie jak chlodzony woda....

#3 Krzysio

...

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5610 postów

Napisano 08-01-2008 - 18:13

mozna teraz kupic ciche wentylatorki w dosc normalnej cenie
obecnie komputery ktore teraz montuje dla klientow, nie sa glosniejsze niz brzeczenie muchy

do wymiany proponuje :
- cichy zasilacz - 54 zl brutto (tanszych nie warto)
- dobry i cichy wentylatorek z radiatorem na procesor  od 60 zl
- karta grafiki - jesli ma chlodzenie pasywne, to problemu nie ma, w przeciwnym wypadku trzeba dac jakies 50 zl
- zbyt lekka obudowa komputera przenosi wibracja (wystarczy reka mocno doscisnac obudowe do podlogi, jesli halas nieco sie wyciszy, to chyba wszystko jasne ;) )

co do wodnego chlodzenia
jeden z tanszych 105 zl netto
http://www.thermalta...72/cl-w0072.asp

z drozszych - 999 zl netto
http://www.zalman.co...a...85&code=021

#4 Kajtek1

• Forumowicz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4038 postów

Napisano 08-01-2008 - 18:58

Ja obecnie mam klopoty z systemem chlodzenia w moim laptopie (nie wiem czemu, ale pojawilo sie to zaraz po tym jak mi wpadl do wanny),
Po poszukaniu na necie znalazlem program ktory mi pozwala na kotrole szybkosci wentylatora jak rowniez termostatow. Podstawowy problem, ze jak ladujesz jakies video to komputer ciezko pracuje i wentylator musi szybciej chodzic, niemniej przy normalny uzytkowaniu wentylator na malych obrotach jest prawie nieslyszalny.

#5 Kajtek1

• Forumowicz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4038 postów

Napisano 08-01-2008 - 19:01

kiedy ostatni raz odkurzales swojego kompa xgor?

w srodku

#6 Juli*

• Forumowicz
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3557 postów

Napisano 09-01-2008 - 03:30

U mnie swego czasu pomoglo wspomniane przez Kajtka odkurzenie i wentylatorek. Zalezy co jest powodem takiego stanu rzeczy. W chwili obecnej przy nowym sprzecie na razie jest ok. Xgor nie dziwie sie Twojej zonie, ze troszeczke narzeka, bo to naprawde przeszkadza. Poprzedni sprzecik slyszalam przez sciane i rowniez dazylam do tego, by cos z tym fantem zrobic. Teraz nie mam takiego problemu i wierz mi jestem szczesliwa z tego powodu. Piszesz, ze u Ciebie jest on w pokoju, w ktorym spicie, zatem cisza tym bardziej wskazana ;)