Multi Forum Dyskusyjne: Potrzebuje dobry odkurzacz - Multi Forum Dyskusyjne

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Potrzebuje dobry odkurzacz dobrej firmy Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   lolek86 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 14-04-08

Napisano 03-11-2008 - 18:31

Witam

Tak jak w temacie, jedynie co bym chcial to to zeby byl bezworkowy:) to oszczednosc, czasu i pieniedzy:)

Co polecicie?

Pozdr
lolek

p.s
aha jako ze to nowe mieszkanie jest urzadzane, to chcialbym naprawde dobry cena jaka moge dac za odkurzacz to tak kolo 1500zl
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   KOSTAS 

• PipPipPipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 1001
  • Rejestracja 20-09-02

Napisano 03-11-2008 - 18:37

kup dowolny odkurzacz "na wode" jakich sporo na rynku
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzysio 

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Admin
  • Postów 4768
  • Rejestracja 03-12-01

Napisano 03-11-2008 - 19:45

przy wodnym za duzo czasu tracisz ;)
trzeba za kazdym razem wylewac wode i myc pojemnik

bezworkowe, sa calkiem, calkiem
tylko denerwujace sa filtry - zbyt czesto sie zapychaja ;)

ps. lolek86 : mam nadzieje ze nie wstawisz zaraz linka do agito ;)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   lolek86 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 14-04-08

Napisano 04-11-2008 - 17:32

Wodny nie musi byc, ostatnio myslalem o Dysonie, ceny od 799zl np w Saturnach, podobno bardzo dobre, jak myslicie ???? chce naprawde dobry na dluzszy okres (maja gwarancje na 5lat)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   kajuni 

• PipPipPipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 1068
  • Rejestracja 02-01-08

Napisano 04-11-2008 - 19:02

Mam Samsunga 1600W z filtrami, workami, dziwną dodatkową rurą przy rączce na grubsze rzeczy i nie zepsuł sie od 4 lat. Jest lekki, co ma duże znaczenie i rurę peryskopową. Kupiłam, bo mam córkę uczulona na kurz, a ten ponoć zatrzymuje wszystkie "badziawie" :)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Megarra 

• PipPipPipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 1549
  • Rejestracja 25-07-03

Napisano 04-11-2008 - 23:42

potwierdzam mam tez samsunga jest super :) nie dosc ze lekki :) dobrze ciagnie jest w miare cichy i co najwazniejsze nie popsuł mi sie jeszcze :) jestem bardzo zadowolona

bezworkowych nie polecam wiecznie sie zapychaja :) jak ktos ma wiekszy dom :) to moze sobie go z gory odpuscic bo wieczne czyszczenie filtrów to udreka :) miałam go z trzy miesiace i szybko opchnełam cioci co praktycznie odkurzaczy nie uzywa ;) a lubi miec
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzysio 

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Admin
  • Postów 4768
  • Rejestracja 03-12-01

Napisano 05-11-2008 - 09:27

tez potwierdzam bo tez mam samsunga :)
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Marshall 

• Prezes:)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Admin
  • Postów 3868
  • Rejestracja 21-04-06

Napisano 05-11-2008 - 10:34

A ja mam bezprzewodowy Elektrolux ZB2811 i moge go polecić - zawsze pod ręką na stojaku bez zabawy z kablem, bez rozkładania i składania, można wyjąć z niego hmmm jego mniejszsą część i np odkurzać nią na kanapie czy w samochodzie. Godny polecenia ogólnie chociaz moim zdaniem trochę słaby ma akumulator i w przypadku dużego domu może się nie sprawdzić. Nie wiem tez jakby sie sprawdzał na dywanaach ale moim zdaniem bardziej nadaje sie do paneli i raczej niezbyt wyrafinowanych dywanów... Najbardziej podoba mi się jego dostępność - bez zabawy z rurami - podręczny jak szczotka :)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   lolek86 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 14-04-08

Napisano 05-11-2008 - 16:50

tzn do auta to wypatrzylem tez sobie bezprzewodowca Dysona, tylko potrzebuje do domu dobrego jakiegos, a jak to jest z tymi filtrami?? sa jakies rodzaje, modele czy cos ??
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzysio 

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Admin
  • Postów 4768
  • Rejestracja 03-12-01

Napisano 05-11-2008 - 18:36

w odkurzaczach bezworkowych sa przynajmniej 2 filtry
- pierwszy tuz za pojemnikiem na smieci - on najczesciej sie zapycha - wystarczy go wytrzepac lub/i przeplukac
- drugi jest przy wylocie powietrza z odkurzacza i najczesciej jest typu HEPA http://pl.wikipedia.org/wiki/HEPA

Filtr Hepa zapewnia maksymalny stopień filtracji wydmuchiwanego przez odkurzacz powietrza zatrzymując najmniejsze drobinki kurzu, roztocza i alergeny. Polecany szczególnie osobom cierpiącym na wszelkiego rodzaju alergie.

Jest ich 3 rodzaje : H11,H12 i H13. Różnią się klasą filtracji. H13 można płukać

W odkurzaczach workowych brak jest pierwszego filtra - filtrem jest sam worek

W odkurzaczach wodnych podobnie jak w odkurzaczach bezworkowych sa dwa filtry - raczej sie nie zapychaja.

Kupujac odkurzacz wez pod uwage moc ssania (nie mylic z moca silnika ;) ) oraz popularnosc danej marki.
Im bardziej popularny tym latwiej pozniej do niego dokupic rozne czesci
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   lolek86 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 14-04-08

Napisano 06-11-2008 - 17:07

Dzieki za super posta, w ktorym wszystko zawarles:) teraz juz wiem co i jak. O tych filtrach HEPA slyszalem duzo. Chyba jednak skusze sie na Dysona, gwarancja na 5lat, bezworkowce od zawsze, firma specjalizujaca sie w tym wiec chyba najlepszy wybor. Jak myslicie?
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   pataj 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 06-11-08

Napisano 09-12-2008 - 03:43

o widzę że nie tylko ja się zastanawiam nad dysonem. lolek86 co do ręcznego to miałem okazję kilka razy sprawdzić ten model i ręczę że będziesz zadowolony.
Jeżeli chodzi o odkurzacz do domu to ja się przymierzam do dc 22 podoba mi się a głównie z tego powodu że ma tą rekomendację fundacji alergologicznej.
A mam jeszcze pytanie do Krzysia, bo widzę że jesteś dobrze obeznany w temacie czy te filtry HEPA trzeba wymieniać na nowe co jakiś czas? jeżeli tak to jaki? Czy wystarczy je tylko płukać?
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   fimek 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 3
  • Rejestracja 06-11-08

Napisano 12-12-2008 - 00:00

wystarczy że będziesz je mył raz na kilka miesięcy. ja tak robię ze swoim odkurzaczem i jego jakość mocy się nie zmieniła a przynajmniej nie da się tego zauważyć.
po to chyba wymyślono odkurzacze bezworkowe żeby później nie było żadnych dodatkowych kosztów z ich utrzymaniem.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   pataj 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 06-11-08

Napisano 12-12-2008 - 23:08

ja też postawię na dysona. muszę tylko jeszcze raz przyjrzeć się modelom i dobrać taki który będzie mi najbardziej odpowiadał i zamówię. nie znalazłem w sieci złej opinii o nich czyli widać są na prawdę takie dobre
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1