jak sobie radzicie z miesiaczka
Napisano 15-09-2009 - 09:07
Napisano 15-09-2009 - 09:45
Ja np usłyszałam kiedyś od ginekologa, że z racji tyłozgięcia macicy inaczej nie będzie, póki nie urodzę dziecka.
Do tego czasu leki leki leki, czasem nie pomagają, ale choć trochę ból zmniejszają i umożliwiają jako takie funkcjonowanie.
A jeśli mam ten luksus i siedzę wtedy w domu - coś ciepłego na brzuch i spać, byle przespać najgorsze.
Prawdziwym błogosławieństwem są natomiast tabletki antykoncepcyjne, miesiączka trwa dwa dni, czasem jeden, minimum niedogodności a przede wszystkim bólu.
Pogadaj ze swoim ginekologiem, tyle tego teraz jest na rynku, w sumie to najwygodniejsza opcja, jeśli tylko możesz brać hormony. Dobrze dobrane dosłownie zmieniają życie
Zamiast skręcać się z bólu można normalnie funkcjonować. Dla mnie bez porównania.
Użytkownik quee edytował ten post 15-09-2009 - 09:46
Napisano 16-09-2009 - 16:04
Cytat
Mnie czasem nie boli wcale, a czasem boli tak, że szlag mnie trafia. W tym drugim przypadku, na szczęście ból trwa tylko jeden dzień. Dostępne bez recepty leki faktycznie z różnym powodzeniem działają: u mnie np kompletnie nie sprawdza się no-spa, natomiast bardzo pomaga musująca solpadeine. Nie wiem, czy to kwestia szybszego wchłaniania, w każdym razie działa.
Odnośnie hormonów - podpisuję się pod postem quee.
Napisano 16-09-2009 - 22:36
Napisano 25-09-2009 - 08:22
Napisano 02-10-2009 - 06:08
Napisano 04-10-2009 - 21:22
Użytkownik antonia dnia 25-09-2009, 09:22 napisał
Buscopan dziala rozkurczająco, jest bez recepty ( więc bezpieczniejszy ). Jesli chodzi o moj organizm to jest znacznie bardziej efektywny anizeli nospa. No i w moim odczuciu szybszy
Napisano 05-10-2009 - 17:51
Użytkownik gosiaczka dnia 4-10-2009, 22:22 napisał
To, że coś jest bez recepty wacale nie oznacza, że jest bezpieczniejsze...
Cytat z doz_pl: Możliwe skutki uboczne: Wzrost ciśnienia wewnątrzgałkowego, rozszerzenie źrenic, światłowstręt i upośledzenie zdolności widzenia, suchość błon śluzowych, zmniejszenie wydzielania potu, zaparcia, zatrzymanie moczu, refluks żołądkowo-przełykowy, zwiększenie częstotliwości i zaburzenia rytmu serca. Podczas leczenia hioscyną nie należy prowadzić pojazdów, obsługiwać precyzyjnych urządzeń ani spożywać alkoholu.
Napisano 07-10-2009 - 22:21
Teraz piszą o wszystkim na wypadek procesów, a tylko tyle skutków ubocznych wskazuje, że jest dość bezpieczny
Napisano 25-10-2009 - 19:33
Użytkownik kajuni dnia 11-10-2009 - 20:15 napisał
zgadzam sie ze to co jest bez recepty nie oznacza ze musi byc bezpieczne. ale jak w kazdym przypadku leku warto przeczytac ulotke. ja to czesto robie. z lekami bez recepty jest wygodnie bo sa ogolno dostepne, i nie trzeba isc do lekarza. przeciwbolowe tez sa bez recepty. ze wszystkim trzeba jednak z umiarem. teraz juz niedlugo mam miec miesiaczke i juz sie przygotowuje do kolejnego podejscia walki z bolem. sproboje tez buscopan, jak piszecie. a czekolade mam zawsze w zapasie, na poprawe humoru
Napisano 27-10-2009 - 08:08
Napisano 11-11-2009 - 17:56
Napisano 11-11-2009 - 22:53
ciezkie miesiaczki po urodzeniu dziecka z tyłozgieciem nie zawsze znikaja
najlepszym lekarstwem jest goracy kompres ew jakies ziołka rozkurczajace
Napisano 20-11-2009 - 00:18
Ale to szybko mija i jest coollllllllllllllllllllllllllll.
Udostępnij ten temat: