Strona 1 z 1
Koniec z hazardem ?
Napisano 29-10-2009 - 18:16
Rząd w ramach zapowiedzianej przez premiera niemal całkowitej delegalizacji hazardu zamierza wyłapywać także grających w internecie. Jak? - Zakazywać łączenia przez polskie serwery ze stronami hazardowymi - tak jak w przypadku stron faszystowskich. I monitorowanie przelewów
według
według
Napisano 29-10-2009 - 18:39
Chinczycy tez probuja limitowac dostep obywateli do swiatowych informacji.
Powodzenia z techniczna realizacja.
Powodzenia z techniczna realizacja.
Napisano 29-10-2009 - 18:42
PS. Przez lata nie moglem korespondowac z moim kolegom na Politechnice z mojej poczty na hotmailu, bo jakis geniusz na Politechnice dostajac kilka spamow z hotmailu zablokowal cala domene.
Innymi slowy odciecie polskiego Internetu od polaczen z reszta Swiata moze byc opcja?
Innymi slowy odciecie polskiego Internetu od polaczen z reszta Swiata moze byc opcja?
Napisano 15-01-2010 - 08:14
RZAD kombinuje jak moze ustawe przyjal teraz chce zmienic bo za maly zysk wplywa do kasy panstwa ale jak zakaze gier hazardowych to nie bedzie mial nic z tego a hazard byl jest i bedzie ale w podziemiu a oni beda miec fige z makiem niech sie zajma powazniejszymi sprawami
Napisano 20-01-2010 - 16:28
W takim bądż razie będą musieli też coś zrobić z GPW bo to też przecież hazard.
Napisano 20-01-2010 - 20:14
GPW to nie hazard... To giełda papierów wartościowych
Tak jak giełda samochodowa
Czy zakup tańszego aby sprzedać drożej to hazard ??? Nie. Cena akcji jest zależna od sytuacji rynkowej czy ekonomicznej danej spółki itp, co można przewidzieć. I to jest ta gra...
Hazard działa na zasadzie przypadku, prawdopodobieństwa itp a na giełdzie raczej nie ma przypadków
Tzn są ale to są wyjątki...
Hazard działa na zasadzie przypadku, prawdopodobieństwa itp a na giełdzie raczej nie ma przypadków
Napisano 21-01-2010 - 14:16
Tutaj zadałeś dobre pytanie...
Ja nie mam pojęcia szczerze mówiąc
Jakby nie było gra hazardowa... Ale na tyle grubymi nićmi szyta, że na pewno zostanie
Ja nie mam pojęcia szczerze mówiąc
Napisano 21-01-2010 - 14:21
A ja uważam i podtrzymuje,ze GPW to hazard i jak uzależnia,gra na zwyżki i zniżki.Kurs akcji z reguły nie odzwierciedla kondycji finnansowej spółki.
Tylko spekulacje,spekulacje.
Znam ludzi,którzy bez GPW nie mogą żyć normalnie,muszą grać.Biora kredyty i grają dalej.
Tylko spekulacje,spekulacje.
Znam ludzi,którzy bez GPW nie mogą żyć normalnie,muszą grać.Biora kredyty i grają dalej.
Napisano 21-01-2010 - 14:28
Hmmm w sumie może zarazić jak hazard... Ale IMO hazardem nie jest. A spekulacje skąś się biorą
Napisano 22-01-2010 - 12:50
Sprawa jest dosyć prosta. Duże firmy bukmacherskie mogą powoływać się na precedens jakim jest właśnie Totalizator Sportowy. Hazard jest był i będzie. To tak jak z prostytucją. Tyle, że my zawsze mamy obłudny rząd. Zamiast uregulować i czerpać legalnie potężną kasę z podatków to lepiej problemu nie zauważać i zepchnąć do szarej strefy. I to niezależnie od opcji politycznej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 18-02-2010 - 11:50
a ciekawe co w świetle tego stanie się ze stronkami aukcyjnymi typu fruli czy podbij?
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1