Chodzi mi oczywiście o alkohol : piwo, wódka, wino, drinki, bimber itp.
- (4 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Lubicie sobie wypić ?
Napisano 15-01-2010 - 15:29
Chodzi mi oczywiście o alkohol : piwo, wódka, wino, drinki, bimber itp.
Napisano 16-01-2010 - 09:34
Napisano 16-01-2010 - 12:58
Oby nie w tygodniu bo ryzykowna jest jazda samochodem na drugi dzień,...
Napisano 16-01-2010 - 18:30
Zakladajac ze mi nie odbije po tych drinkach.
Drinki i piwo tu sa robione slabsze niz w Polsce, ale nigdy nie ma problemu sobie wypic na poczatku party i jechac ok polnocy.
Alkohol jest robiony dla ludzi, nie dla swin.
Użytkownik Kajtek1 edytował ten post 16-01-2010 - 18:31
Napisano 16-01-2010 - 20:35
Ja lubie wypic ... zwlaszcza wino,za mocniejszymi alkoholami jakos nie przepadam - wodka okazjonalnie i raczej w drinku,piwo z przyjaciolmi - przy jakims meczyku czy walce.Za to wino moglbym codziennie gdyby tylko na to pozwalal czas - moim marzeniem jest miec winniczke/piwniczke z roznymi gatunkami wina i taki zapas (czasu,wina i gotowki) by moc sobie pozwolic na kieliszek dziennie do kolacji
A skoro jestesmy przy temacie - dzis robie Tisane na Cavie ... zobaczymy,to jakby debiut w mym wykonaniu
Napisano 17-01-2010 - 23:05
lubię zimne piwo, a wino uwielbiam. Szczęśliwie dla mnie mogę go wypić dość duże ilości - szczęśliwie - bo za nim przepadam oraz nie podnosi mi cukru we krwi, w odróżnieniu od wszystkich tych alkoholi, które miałam w życiu okazję próbować. Wino pijam prawie codziennie, czasem częściej i więcej. Dla mnie to napój z serii "dar od bogów"
I jeszcze pigwówka mojego dziadka, ale to tylko raz na jakiś czas gdy ich odwiedzam, a jak ktoś ostatnio słusznie zauważył, niesamowite jest to, że każdego roku ma ona nieco inny smak.
Zazwyczaj piję bo lubię, pomimo wielu "ale" w moim przypadku znam umiar i potrafię powiedzieć nie, a szczerze powiedziawszy jest tylko jeden dzień w roku, kiedy, przyznaję, nie kontroluję się - sylwester. Piję by nie myśleć. Nie wiem dlaczego, ale najszczerzej w świecie tego dnia nie znoszę jak niczego innego. Od zawsze.
Napisano 18-01-2010 - 11:42
Dobrą herbatę - zawsze, wszędzie, w każdych ilościach.
Dobre wino - i w tradycyjnym tego słowa rozumieniu (= z winogron) i bardziej egzotyczne (niewinogronowe), np. japońska Choya. Na butelkę upragnionego wina jestem w stanie wydać każde pieniądze, co bynajmniej nie znaczy, że dobre wina muszą być piekielnie drogie. Ot, takie np. Beaujolais Nouveau, wyczekiwane co roku i spożywane od końca listopada - jest zdecydowanie tanie, a przy tym dobre, pachnące i smakujące młodością.
Piwa piję mało i niemal wyłącznie latem. Zimne piwo w upalny dzień - to jest to. Lubię przy tym popróbować piw pochodzących z małych, lokalnych browarów, chętnie pijam piwa pszeniczne i stout'y. Na lato dobry jest też cider (np. Strongbow), ale pijam tylko okazjonalnie.
Wódka i wszelakie kolorowe likiery, etc. - jedynie w drinkach. Mój organizm nie toleruje Martini i kiepsko przyswaja wszelkie whisk(e)y i brandy, więc ich unikam
Napisano 18-01-2010 - 13:37
Pozdrawiam
Napisano 03-03-2010 - 10:42
Napisano 08-04-2010 - 14:33
Jest po prostu BOSKA!!! Nie wiem, skąd on wiedział, że będzie mi smakowała ta wódeczka...
Czasem piję ją w drinku z odrobiną grenadiny i napoju z czerwonych pomarańczy
Tak poza tym bardzo lubię piwo, no i tzw. żywe też...
Wino czerwone południowo-afrykańskie (African Tree Pinotage)...
No i wypijam rum
Uwielbiam mojito, choć wiem, że teraz jest passe poprosić o ten drink w pubie...
Ogólnie: alkoholu nie odmawiam
Choć oczywiście nie piję codziennie - NIE MUSZĘ hehehe...
Napisano 08-04-2010 - 16:41
Napisano 08-04-2010 - 21:34
Są oczywiście różne wariacje na ten temat, np, mango mojito i takie tam
Napisano 09-04-2010 - 09:55
Udostępnij ten temat:
- (4 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »