Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

zamiast imion ?? jakie nicki/ jakie przezwiska??

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
78 odpowiedzi na ten temat

#1 djbiolog

• Nowy
  • Pip
  • 20 postów

Napisany 12-10-2003 - 15:39

teraz bardzo popularne sa przezwiska piszcie swoje przezwiska i historie

moze ja zaczne .....

heh

mam 4 przezwiska

1 ) biolog
mowiac krotko biolog - na koloni puscilem baka i tak zostalo a dj biolog to dlatego ze jestem dj heh

2) shrek - nazwalem sie tak bo nie naleze do najladniejszych

3) shrekol shrek byl zarezerwowany to cos bylo trzeba wymyslec

4) wolga - od nazwiska...

a wy ??
  • 0

Reklama

• reklama
  • Grupa: Specjalna

Status Ostrzeżeń

Warning level: 0%

#2 venusl

• Forumowicz
  • PipPipPipPipPip
  • 1726 postów

Napisany 02-11-2003 - 10:47

posiadanie przezwiska, ksywki, czy czegos w tym rodzaju ... to rzecz bardzo pozadana przez "ledwo" nastolatkow. i slusznie! to bardzo przyjemne kiedy wszyscy wiedza kto to jest ..."biolog" czy "x"

Chyba wiekszosc ksywek powstaje przez czysty przypadek, np:

* venus - moje przezwisko, ktore powstalo jakies 3 lata temu. jechalismy na imprezke i znajomi przyjechali po mnie. kumpel przychodzi po mnie do chaty i na moj widok calkowicie zamilkl. dopiero po jakichs 15 sekundach mowi "venus" ... i tak zostalo :)

inne przychodza same z siebie, np:

* luba - to moje przezwisko funkcjonuje od jakichs 7 lat. jest to spory skrot od nazwiska :)

* bula - przekrecenie Luba przez nowego kumpla :)

Sa rozne ksywki ... slodkie, normalne, calkiem wularne, ale chyba w kazdym gronie towarzyskim przepelnione sa swojego rodzaju uczuciem :)

pozdro!
  • 0

#3 marzenie

• Nowy
  • PipPip
  • 140 postów

Napisany 02-11-2003 - 12:02

marzenie od imienia marzena

mala mi (ta od muminkow) bo jestem niskiego wzrostu

koteczka bo milusia czasami jestem :P
  • 0

#4 QsT

• Nowy
  • PipPipPip
  • 297 postów

Napisany 02-11-2003 - 12:39

heh historia mojej ksywki jest taka.
Zalozylismy kiedys w bloku siec komputerowa (dosc dawno temu) i musialem sie jakos w grach podpisywac, niechcialem imieniem poniewaz wszyscy podpisywali sie ksywkami wiec jak prubowalem cos wymyslic ... zapytalem sie kolesia jak moge sie podpisywac on bez namyslu strzelil: "niewiem, walnij kamikaze i juz" mi nic innego do glowy nieprzychodzilo wiec przez pewien czas tak sie podpisywalem w grach. Wtedy jeszcze niewiedzialem co to znaczy i po jakims czasie chcialem zmienic ksywke. Myslalem na nowa i myslalem ale nic nieprzychodzilo mi do glowy az pewnego dnia moj brat wrocjil ze szkoly i mowi ze jak wracal widzial na jakims murku napis QUEST czy cos takiego i powiedzial ze ja moglbym sie podpisywac np QST i tak jakos mi sie spodobalo i tak juz zostalo :) ...

Niektorzy mowia na mnie jeszcze ZAJAC - wymyslone "wieki" temu od nazwiska :) (jeszcze duzo przed QST'em poniewaz juz na mego brata dawno tak mowili i mowia nadal, a koledzy brata kiedys mowili mi: Maly Zajac :) )

QST posluguje sie tylko w internecie, w grach itp... chociaz zdaza sie ze i na ulicy zawola do mnie QST... ale czesciej ZAJAC albo poprostu Pawel ...
  • 0

#5 urwiska

• Nowy
  • PipPip
  • 119 postów

Napisany 01-03-2004 - 22:15

W podstawowce mialam :
duza - od wzrostu (obecnie 180 :P)
teraz nosze miano kawki (od nicku na czacie)
oraz urwiska - taka nazwe podarowal mi moj facet, podobno straszny ze mnie lobuz :P

Pozdro
  • 0

#6 AgentOrange

• Forumowicz
  • PipPipPipPip
  • 949 postów

Napisany 02-03-2004 - 00:31

AgentOrange - tak tylko w necie, nawet nie pamietam skad sie wzielo

a tak normalnie to od imienia (tu trzeba sie domyslec!): Semik, Seban, Sebo, Sebyk a ostatnia mutacja, ktora nawet mi sie podoba: Cedrick Sebalos 8)
  • 0

#7 Paulina

• Nowy
  • PipPipPip
  • 216 postów

Napisany 02-03-2004 - 19:14

Na mnie mowia NISIA albo DABDUSIA i sama nie wiem czemu :P :P :P :P
  • 0

#8 InsalneL

• Nowy
  • PipPipPipPip
  • 505 postów

Napisany 05-03-2004 - 17:45

Hmmm a moja ksywka jest przypadkowai nie przypadkowa bo pewnego pieknego dnia... Moi kochani friendsi uznali, ze tylko ja nie mam ksywki no i wymyslali rozne takie bzdurne, az w koncu ktorys rzucil ze mam obled w oczach (nie mylic z kurwikami w oczach begerowej bo obled a kurwiki to dwie rozne sprawy ;)) no i restz apodchwycila i mowili przez pewien czas na mnie "oblakana", ale czasy sie zmienily.. poszlam do gimnazjum i moinowi znajomi uznali, ze "oblakana" to takie troche dziwne... i wtedy wpadli an pomysl, zeby to przetlumaczyc na inny jezyk... ale insane (z angielskiego) wydawalo sie im troche idiotyczne wiec dorzucili dwie literki L (jedna w srodek, druga na koniec) no i trzeba przyznac ze juz od 3 lat mam taka ksywke no i co ja bede duzo mowic :)
  • 0

#9 annixa

• Nowy
  • PipPipPip
  • 310 postów

Napisany 05-03-2004 - 18:05

hmm a ja na poczatku bylam annika od imienia :
ann(a)
(an)i(a)
(an)ka

no ale ze annika to imie wloskie to przy logowaniu na ircu trzeba bylo miliony znaczkow dopisywac wiec zmienilam na annixa... no i tak bardziej amerykansko brzmi;)
  • 0

#10 Klaudi

• Forumowicz
  • PipPipPip
  • 281 postów

Napisany 31-03-2004 - 22:48

Klaudi- tak zawsze na mnie wolali, skrot od imienia, bo zdrobnien nienawidze

kujon- szkola, nizyczliwi

mucha- na imprezie porzegnalnej przed wyjazdem, juz dosc pozno( :piwko: :soczek: ) na korytarzu przed pokojem wpadlam na lep na muchy i niezle sie w niego wplatalam. cala ekipa brala udzial w uwalnianiu mni ez tej pulapki, po czym stwierdzili ze zostane muszka :D
  • 0

#11 carol

• Nowy
  • PipPipPip
  • 352 postów

Napisany 01-04-2004 - 07:55

A ja zawsze bylam Carol. Nie pamietam skad to sie wzielo. Chyba na jakims obozie... W kazdym razie przyjelo sie i teraz wszyscy na mnie Carol mowia. Lapie sie na tym, ze czasami sie tak nawet przedstawiam :wink: Niektorzy pewnie nie wiedza w ogole jak mam na imie :wink: Rozne tego odmiany to carolek, carolina itd.
A i uwaga Carol nie czyta sie "karol" z czym sie spotykam tylko zwyczajnie Carol przez "c" :D
  • 0

#12 czarencja2

• Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7104 postów

Napisany 01-04-2004 - 13:50

A ja zawsze bylam "gatka". A ostatnio tez czasem "Miss G."
  • 0

#13 dziki_jogurt

• Nowy
  • PipPipPip
  • 476 postów

Napisany 01-04-2004 - 18:45

a ja nie wiem o co chodzi... zawsze jak tu wchodze to mi sie jakis tam jogurt przyczepia i nie wiem dlaczego... jestem lamerem i moze ktos mi wytlumaczy o co chodzi...
  • 0

• Guests

Napisany 15-07-2004 - 15:33

Home..heh moshe troche dziwne..czyt.HOME nie zadne "Holm" :P heh najlepshe jest to she nie pamietam skad sie wzielo..

1 wersja to od przycisq na klafiaturze..heh pshyznam she duzo siedze na necie fiec i to mogla byc poprafda interpretacja:P

2 wersja..Kiedys podobno otworzylam ksiazke od angielskiego spojrzalam na wyraz "Home" i stwierdzilam she chce miec taka ksywe bo podoba mi sie to slowo :P

hmm..i komu wierzyc? ;)
  • 0

#15 *MEG*

• Nowy
  • PipPip
  • 157 postów

Napisany 15-07-2004 - 16:31

Heh moje ksywy poprosty sa INNE - a jest ich wiele i wszytkie lubie tak samo :gwiazdka:
1. MEG - od imienia
2. MAMBOLEK , BAMBI , MAMBI - od zainteresowania murzynami
3. WOJTEK , WOJTA - od nazwiska
4. KARAMBOL - od mojego poruszania sie na autostradach (wliczajac wypadki i mandaty)
5.SZALONA 16 -NASTKA - nazywano mnie tak3 lata temu ale ... co bylam szalona Heh ;)
POZDRAWIAM :banan:
  • 0

#16 no-limit

• Nowy
  • PipPipPip
  • 270 postów

Napisany 15-07-2004 - 18:19

loooo jej :shock: temat w sam raz dla mnie :P

mialem wiele przezwisk i ksyw ale teraz uzywal tylko
no-limit - w wolnym tlumaczeniu "keine grenzen" - ze mna wszystko i wszedzie! :mrgreen:

pozostalem, dawne przezwiska:
oczko - jeszcze w podstawowce puszczalem duuuzo "oczek" :wink:
zadol - przeksztalcone moje imie - Radek-Radol-Zadol :?
zadek - od zadola, ale tez lubilem pupy :twisted:
puchatek - to mi moja byla wymyslila :| swoja droga lubilem pikantne przygody puchatka
kubus - to chyba sie wzielo zlosliwie od puchatka

ehm... w tej chwili nie pamietam wiecej, ale jak sobie przypomne jeszcze kilka to napisze :D
przeciez byla jeszcze cala masa przezwisk z liceum

a tak wogole to wszyscy mowia na mnie RADZIO i to mi sie najbardziej podoba i tak ma zostac :!:
:skacze4:
  • 0

#17 Karola14

• Nowy
  • PipPipPipPip
  • 933 postów

Napisany 15-07-2004 - 20:14

SZALONA 16 -NASTKA

Teraz to ja ja moge przejac :twisted:
  • 0

#18 Nightgoth

• Nowy
  • PipPip
  • 178 postów

Napisany 11-09-2004 - 07:43

hym
moze teraz ja napisze
:arrow: murzyn- nienawidze tego strasznie na szczescie bardzo kruciutko sie to mnie trzymalo i bardzo dobrze poprostu mam ciemna karnacje i bardzo szybko sie opalam mysle ze zostalo nadane z zazdrosci :P
:arrow: nero- hehe od muzyna to mi sie juz bardziej podobalo ale tez kruciutko sie mnie trzymalo
:arrow: sexowny- hehe wiem gupie ale kiedys jaies 10 lat temu poznalem internet a dokladniej mowiac irc-a bylem od pierszej wizyty maniakiem tylko nie moglem wymyslec sobie nicka wiec za kazdym razem byl inny wtedy jakos zaraz sie zakochalem (bynajmiej tak mi sie zdawalo :D ) i moja byla wymyslila mi ze takie przezwisko bedzie mi najbardziej pasowalo a ze bylo kilku sexownych dodalem jeszcze s i powestalo sexsowny ale tak bylo tylko na ircu i w krego ircownikow ale pech kiedys chcial i znajomy z irca szedl tam gdzie sie spotkalem z duzo iloscia znajomych z poza kregu irc-a i krzyknol z daleka sexowny zeby sie przywitac i od tamtej pory sie do mnie to przykleilo napoczatku nie chcialem tego ale juz sie przyzwyczailem i jest to jak drugie imie :mrgreen: ostatnio czesciej wolaja do mnie sexy taki piszczotliwy skrut
:arrow: nighgoth- powstal 6 lat temu w mojej glowce poniewaz poznalem gotyk wczesniej slukalem takiej najbardzie chamskiej rzezni ktorej teraz juz nie slucham chyba ze na imprezkach aby pomachac glowka i wloskami :P i od tego ze zauwazylem ze w nocy jakosc lepiej sie czuje niz za dnia wiec z polacznie powstal nightgoth i teraz wszedzie gdzie jestem na necie jestem jako nighgoth ps: na ircu juz mnie nie ma od kilku lat :mrgreen:
  • 0

#19 Nightgoth

• Nowy
  • PipPip
  • 178 postów

Napisany 11-09-2004 - 07:47

a wlasnie snojomi co mnie teraz wciagu oststnich lat poznali przez neta czesto nazywaja :arrow: night :)
i jeszcze sobie przypomnialem jedno :arrow: jezus- to pewnie przez zarost i moje dlugie krecone wloski :) kilka dni temu jade samochodem a dokladniej L-ka tak tak robie prawko i stje przed przejscie dla pieszych idzie 2 drechuw patrze w moja strone i ieden z nich nagle z tekstem : - ty patrz jezus prawko robi jak sie zaczole smiac to instruktor musial mnie uspokajac abym jechal dalej :lol:
  • 0

#20 KOKOSfly

• Forumowicz
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2531 postów

Napisany 11-09-2004 - 13:54

Hmmm, moje przezwiska... niechze ja sie zastanowie. Poczawszy od najstarszych na najnowszych konczac:

Czapka - z podworka. Nosilem kiedys przez kilka dobrych lat taka czapke z daszkiem w
khake :D Skonczylo sie jak zmienilem podstawowke.

Baret - hiehie, tym razem nosilem beret przez jakis czas, hahaha.

Kakol - od nazwiska. Do zmiany podstawowki.

Kokos - to sie ciagnelo od osmej klasy podstawowki do konca liceum. Kiedys bylem
harcerzem i na chrzcie tak dostalem :P

KOKOSfly - taka odmiana stworzona w chwili potrzeby, kiedy samo "Kokos" bylo
zarezerwowane na forach, czatach i takich tam :P

Zolw - to powstalo odkad mam stalego nicka na czacie WP (zreszta mam podspis z logina
czatowego). Uzywany przez ludzi poznanych w ten sposob. Hiehie, juz sie do tego
przyzywczailem ;)
  • 0

Similar Topics Collapse

Temat Forum Rozpoczęty przez Statystyki Informacje o ostatnim poście