zamiast imion ?? jakie nicki/ jakie przezwiska??
Napisany 12-10-2003 - 15:39
moze ja zaczne .....
heh
mam 4 przezwiska
1 ) biolog
mowiac krotko biolog - na koloni puscilem baka i tak zostalo a dj biolog to dlatego ze jestem dj heh
2) shrek - nazwalem sie tak bo nie naleze do najladniejszych
3) shrekol shrek byl zarezerwowany to cos bylo trzeba wymyslec
4) wolga - od nazwiska...
a wy ??
Napisany 02-11-2003 - 10:47
Chyba wiekszosc ksywek powstaje przez czysty przypadek, np:
* venus - moje przezwisko, ktore powstalo jakies 3 lata temu. jechalismy na imprezke i znajomi przyjechali po mnie. kumpel przychodzi po mnie do chaty i na moj widok calkowicie zamilkl. dopiero po jakichs 15 sekundach mowi "venus" ... i tak zostalo
inne przychodza same z siebie, np:
* luba - to moje przezwisko funkcjonuje od jakichs 7 lat. jest to spory skrot od nazwiska
* bula - przekrecenie Luba przez nowego kumpla
Sa rozne ksywki ... slodkie, normalne, calkiem wularne, ale chyba w kazdym gronie towarzyskim przepelnione sa swojego rodzaju uczuciem
pozdro!
Napisany 02-11-2003 - 12:02
mala mi (ta od muminkow) bo jestem niskiego wzrostu
koteczka bo milusia czasami jestem
Napisany 02-11-2003 - 12:39
Zalozylismy kiedys w bloku siec komputerowa (dosc dawno temu) i musialem sie jakos w grach podpisywac, niechcialem imieniem poniewaz wszyscy podpisywali sie ksywkami wiec jak prubowalem cos wymyslic ... zapytalem sie kolesia jak moge sie podpisywac on bez namyslu strzelil: "niewiem, walnij kamikaze i juz" mi nic innego do glowy nieprzychodzilo wiec przez pewien czas tak sie podpisywalem w grach. Wtedy jeszcze niewiedzialem co to znaczy i po jakims czasie chcialem zmienic ksywke. Myslalem na nowa i myslalem ale nic nieprzychodzilo mi do glowy az pewnego dnia moj brat wrocjil ze szkoly i mowi ze jak wracal widzial na jakims murku napis QUEST czy cos takiego i powiedzial ze ja moglbym sie podpisywac np QST i tak jakos mi sie spodobalo i tak juz zostalo
Niektorzy mowia na mnie jeszcze ZAJAC - wymyslone "wieki" temu od nazwiska
QST posluguje sie tylko w internecie, w grach itp... chociaz zdaza sie ze i na ulicy zawola do mnie QST... ale czesciej ZAJAC albo poprostu Pawel ...
Napisany 01-03-2004 - 22:15
duza - od wzrostu (obecnie 180
teraz nosze miano kawki (od nicku na czacie)
oraz urwiska - taka nazwe podarowal mi moj facet, podobno straszny ze mnie lobuz
Pozdro
Napisany 02-03-2004 - 00:31
a tak normalnie to od imienia (tu trzeba sie domyslec!): Semik, Seban, Sebo, Sebyk a ostatnia mutacja, ktora nawet mi sie podoba: Cedrick Sebalos
Napisany 02-03-2004 - 19:14
Napisany 05-03-2004 - 17:45
Napisany 05-03-2004 - 18:05
ann(a)
(an)i(a)
(an)ka
no ale ze annika to imie wloskie to przy logowaniu na ircu trzeba bylo miliony znaczkow dopisywac wiec zmienilam na annixa... no i tak bardziej amerykansko brzmi;)
Napisany 31-03-2004 - 22:48
kujon- szkola, nizyczliwi
mucha- na imprezie porzegnalnej przed wyjazdem, juz dosc pozno(
Napisany 01-04-2004 - 07:55
A i uwaga Carol nie czyta sie "karol" z czym sie spotykam tylko zwyczajnie Carol przez "c"
Napisany 01-04-2004 - 13:50
Napisany 01-04-2004 - 18:45
Napisany 15-07-2004 - 15:33
1 wersja to od przycisq na klafiaturze..heh pshyznam she duzo siedze na necie fiec i to mogla byc poprafda interpretacja:P
2 wersja..Kiedys podobno otworzylam ksiazke od angielskiego spojrzalam na wyraz "Home" i stwierdzilam she chce miec taka ksywe bo podoba mi sie to slowo :P
hmm..i komu wierzyc? ;)
Napisany 15-07-2004 - 16:31
1. MEG - od imienia
2. MAMBOLEK , BAMBI , MAMBI - od zainteresowania murzynami
3. WOJTEK , WOJTA - od nazwiska
4. KARAMBOL - od mojego poruszania sie na autostradach (wliczajac wypadki i mandaty)
5.SZALONA 16 -NASTKA - nazywano mnie tak3 lata temu ale ... co bylam szalona Heh
POZDRAWIAM
Napisany 15-07-2004 - 18:19
mialem wiele przezwisk i ksyw ale teraz uzywal tylko
no-limit - w wolnym tlumaczeniu "keine grenzen" - ze mna wszystko i wszedzie! :mrgreen:
pozostalem, dawne przezwiska:
oczko - jeszcze w podstawowce puszczalem duuuzo "oczek"
zadol - przeksztalcone moje imie - Radek-Radol-Zadol :?
zadek - od zadola, ale tez lubilem pupy :twisted:
puchatek - to mi moja byla wymyslila :| swoja droga lubilem pikantne przygody puchatka
kubus - to chyba sie wzielo zlosliwie od puchatka
ehm... w tej chwili nie pamietam wiecej, ale jak sobie przypomne jeszcze kilka to napisze
przeciez byla jeszcze cala masa przezwisk z liceum
a tak wogole to wszyscy mowia na mnie RADZIO i to mi sie najbardziej podoba i tak ma zostac
Napisany 15-07-2004 - 20:14
Teraz to ja ja moge przejac :twisted:SZALONA 16 -NASTKA
Napisany 11-09-2004 - 07:43
moze teraz ja napisze
Napisany 11-09-2004 - 07:47
i jeszcze sobie przypomnialem jedno
Napisany 11-09-2004 - 13:54
Czapka - z podworka. Nosilem kiedys przez kilka dobrych lat taka czapke z daszkiem w
khake
Baret - hiehie, tym razem nosilem beret przez jakis czas, hahaha.
Kakol - od nazwiska. Do zmiany podstawowki.
Kokos - to sie ciagnelo od osmej klasy podstawowki do konca liceum. Kiedys bylem
harcerzem i na chrzcie tak dostalem
KOKOSfly - taka odmiana stworzona w chwili potrzeby, kiedy samo "Kokos" bylo
zarezerwowane na forach, czatach i takich tam
Zolw - to powstalo odkad mam stalego nicka na czacie WP (zreszta mam podspis z logina
czatowego). Uzywany przez ludzi poznanych w ten sposob. Hiehie, juz sie do tego
przyzywczailem
Similar Topics
| Temat | Forum | Rozpoczęty przez | Statystyki | Informacje o ostatnim poście | |
|---|---|---|---|---|---|
Jakie piwo lubicie? |
Dyskusje Ogólne | czujnik |
|
|