Hit czy Shit?!
Czy mozna zdobyc jakas wiedze za pomoca kursow korespondencyjnych?!Oferta jest bardzo bogata - od kursu gry na cymbalkach do ksiegowosci i jezyka chinskiego wlacznie .... Co o tym sadzicie?!
ESKK
Rozpoczęty przez
HIGH
, 01-03-2004 10:14
11 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01-03-2004 - 10:14
Napisano 01-03-2004 - 10:29
Nie wiem jak korespondencyjnie mozna nauczyc sie grac np. na gitarze.Literature na ten temat mozna kupic.Dla mnie takie kursy to tylko wyciaganie pieniedzy.
Napisano 13-05-2004 - 16:59
A co powiesz na korespondencyjny kurs "szybkiego czytania" 
Z innych:
-gry na wszelakich instrumentach
-wrozenia z kart
-projektowania wnetrz
-psychologii
-kwiaciarstwa :-)
Z innych:
-gry na wszelakich instrumentach
-wrozenia z kart
-projektowania wnetrz
-psychologii
-kwiaciarstwa :-)
Napisano 13-05-2004 - 21:34
ja w to nie wierze, choc znam osoby ktore w ten sposob nauczyly sie jezyka, ale do tego potrzeba duzej mobilizacji i samozaparcia, moja mama to tylko chyba zbierala te gazetki, bo troche ich mamy a wcale nie byly uzywane
Napisano 13-05-2004 - 21:42
Hmmm... dla mnie to wywalanie kasy w bloto. Owszem, mozna niby posluchac kaset, itd, brakuje natomiast najwazniejszego: kontaktu z zywym jezykiem i wsparcia lektora. Wiekszy sens ma moim zdaniem kupienie jakiejs ksiazki z dobrze omowiona gramatyka i testow ze slownictwem. Nie dosc, ze wyjdzie taniej, to jeszcze pozytek z tego bedzie wiekszy.
Napisano 14-05-2004 - 18:51
A moze znajdzie sie ktos to obroni te oslawione kursy - wkoncu kiedys to bylo bardzo popularne :-)
Napisano 14-05-2004 - 20:22
Ja chcialam sobie zalatwic francuski, ale jakos nie wyszlo....
Napisano 17-05-2004 - 09:52
HIGH napisał:
A moze znajdzie sie ktos to obroni te oslawione kursy - wkoncu kiedys to bylo bardzo popularne :-)
Kursy jak kursy- moze mozna by sie doszukac jakichs plusow. Ale teraz to juz mozna chyba nawet mature korespondencyjnie u nich robic. Jeszcze kilka lat minie i pewnie bedzie mozna studiowac. A wtedy bedziesz sobie HIGH z brode plul, ze na jakas tam amademie medyczna zdawales i sie musiales meczyc, skoro mozna bylo poczekac pare lat i skonczyc medycyne korespondencyjnie z ESKK
Napisano 17-05-2004 - 11:05
Nawet jak ukonczymy taki kurs i dostaniemy certyfikat to czy an napewno jest cos wart
Napisano 30-05-2005 - 13:13
hmmmm no ja tam juz jakies 12 lat temu bralem udzial w kursie gry na instrumentach klawiszowych w eskk i dostalem na koniec kursu dyplom ukonczeniz wyroznieniem pomimo tego, ze ani razu nie odeslalem odrobionej pracy domowej :mrgreen:
ale z tego co wiem to po tylu latach zasady sie sporo zmienily i widze ze oferte maja dosyc ciekawa
ale z tego co wiem to po tylu latach zasady sie sporo zmienily i widze ze oferte maja dosyc ciekawa
Napisano 16-06-2005 - 12:37
ja zamowilam kurs japonskiego, ale moj korepetytor znalazl w nim bledy... no coz sumy pieniezne za taki kurs nie sa astronomiczne, ale na pewno nie mozna sie nauczyc np. jezyka tylko na podstawie tych zeszycikow, ktore przysylaja...
jest na pewno lepiej niz bylo, organizuja nawet egzaminy na certyfikaty zewn, nie ich swistki, ale ta metoda wymaga sporo samozaparcia
jest na pewno lepiej niz bylo, organizuja nawet egzaminy na certyfikaty zewn, nie ich swistki, ale ta metoda wymaga sporo samozaparcia
Napisano 18-02-2006 - 23:07
HIGH napisał:
Hit czy Shit?!
Czy mozna zdobyc jakas wiedze za pomoca kursow korespondencyjnych?!Oferta jest bardzo bogata - od kursu gry na cymbalkach do ksiegowosci i jezyka chinskiego wlacznie .... Co o tym sadzicie?!
:arrow: tak oczywiscie ze mozna.. moja mamuska dawno temu juz zakupila kurs angielskiego.. dostawala kasety zeszyty raz na miesiac.. skonczyla kurs dostala dyplom... ale za duzo sie nie nauczyla...
:arrow: teoretycznie mowi biegle co wynika z dyplomu a praktycznie...