Multi Forum Dyskusyjne: dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy....po raz trzeci.. - Multi Forum Dyskusyjne

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy....po raz trzeci.. Oceń temat: -----

• Grupa Guests

Napisano 30-10-2004 - 16:12

Nie wiem co dalej robic - mam 29 lat i dwoje wspanialych dzieci (3 i 8 lat). Rodzicami zostalismy mlodo - czasami nie dajemy sobie rady, choc mam wspanialego meza ,ktory pomaga mi i wspiera. Wszystko jest ok-mamy nowe mieszkanie,dwa samochody, prace,psa labradora. Rodzinka jak z obrazka. Dwa lata temu usunelam ciaze. Wystarczyla malazolta tabletka... Choc bylo mi smutno, i czesto plakalam - nie potrzebowalam wsparcia psychologa. Ale zrobic to po raz drugi.. Nie jestem typem matki -Polki. Wole zrobic sobie kapiel relaksacyjna niz o polnocy ubijackotleciki na nastepny obiad. Lubie przyjemnosci - dobre ubrania, choc bez przesady. Wlasnie zamierzalismy kupic wiekszy dom (na kredyt) samochod (na kredyt), chcialam zmienic prace (jestem 0d 7 lat urzednikiem w malymmiescie - i mam dosyc tej prowincjonalnosci, obludy). Stoje na rozdrozu a tu jeszcze informacja o trzecim dziecku... Maz zabralmnie na spacer - i podjal juz decyzje - mamy postapic jak ostatnio. "Bo nie damy sobie rady psychicznie". A ja nie wiem.....Joanna
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ewqa 

• PipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 506
  • Rejestracja 29-09-04

Napisano 30-10-2004 - 16:15

Bede zlosliwa: nie po raz trzeci tylko czwarty: 2 dzieci+ciaza+obecna...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Olcia 

• PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 129
  • Rejestracja 21-09-04

Napisano 30-10-2004 - 17:04

Po pierwsze: kto by chcal chowac taka zabe??
Po drugie: mozna sie domyslec ze zaby takie jak ty oszczedzaja na praniu.
Po trzecie: chetnie bym cie rozerwala ale na strzepy jak nie przestaniesz pisac tych pier...nych bzdur. :evil:

Ps. Rymy masz do kitu. :roll:
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   ewqa 

• PipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 506
  • Rejestracja 29-09-04

Napisano 30-10-2004 - 18:36

Ola spoko kiedys mu sie znudzi. A rymy straszne typowe grafomanstwo. Bleee
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   InsalneL 

• PipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 511
  • Rejestracja 05-03-04

Napisano 30-10-2004 - 20:31

Taaa a nei trzeba bylo czasami myslec zanim? :| dzizas jak tak patrze na tego posta to widze ze ja jestem bardziej odpowiedizalna... usunac dziecko to po cholere uprawialas seks? seks sluzy do prokreacji a nie do hopsiup i juz... albo sie zabezpieczaj a moze ty nalezysz do tych dewotek dla ktorych antykoncepcja to grzech gratuluje znajomosci pogladow ojca rydzyka ale do cholery trzeba ponosic dopowiedzialnosc za swoje czyny!! i co twoje dziecko kiedys przyjdzie jezeli to dziewczynka to powie ammo jestem w ciazy ale nie moge urodzic.... dlatego wezemta zolt atabletke... a jak syn przyjdzie za te powiedzmy 20 lat matka daj kase na aborcje dla mojej panny tou ja dasZ? pomysl o tym co bys poradzila swoim dizeciom.. wiesz wpsolczuje im.. a dla takich jak ty mam tylko jedna rade SZKLANKA WODY ZAMAIST i nei pisz takich bzdurnych postow bo tylko mnei z rownowagi wyprowadza ze ktos taki ajk ty zyje na swiecie... jak mzona zabic wlasne dziecko? dzizas... ty masz meza.... stamnowisko... prace a sa dziewczyny ktore maja po anscielat idecyduja sie urodzic.. po mimo tego ze chlopak okazal sie gnojem i je zostawil.... ehhh skzod ami slow...
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Nomos 

• PipPipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 796
  • Rejestracja 10-10-03

Napisano 30-10-2004 - 23:22

Hmm...a w wieku 29 lat jeszcze nie umiesz sie zabezpieczac???...I dodam jeszcze do wypowiedzi InsalneL...gratuluje meza...ktory "nie da sobie rady psychicznie"...Tez nie wie....skad sie biora dzieci?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   ewqa 

• PipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 506
  • Rejestracja 29-09-04

Napisano 31-10-2004 - 09:33

A ja czytam z podziwem ze 16latka InsalneL jest 100 razy madrzejsza od 29latki. Czyzby z wiekiem tracilo sie rozum ?? Chyba nie. To taki przypadek.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   InsalneL 

• PipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 511
  • Rejestracja 05-03-04

Napisano 31-10-2004 - 21:01

hm... dziekuje..
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   ewqa 

• PipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 506
  • Rejestracja 29-09-04

Napisano 31-10-2004 - 21:21

Cytat

hm... dziekuje..
Nie dziekuj bo to prawda. Caly czas zastanawiam sie jak mozna przez cale zycie tak uciekac od odpowiedzialnosci, nawet nie wiadomo co tej kobiecie doradzic zeby jej nie urazic i zeby jakos pomoc. Okropnosc :!:
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   robert 

• PipPipPipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 1015
  • Rejestracja 18-11-02

Napisano 31-10-2004 - 22:04

rzygac sie chce bleeeeeeeee najlepiej to juz nie pisz takich bzdur dziewczyno. nie dacie sobie rady psychicznie heh ty ....
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Silverwind 

• PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 337
  • Rejestracja 15-04-03

Napisano 01-11-2004 - 10:36

Wszyscy popisaliscie wysokim poziomem empatii jak widze...
A swoim poparciem dla InsalneL uczycie ja tylko tego, ze krzyk i tupanie nozka to dobry sposob na rozwiazanie problemu. Pokory troszke.

Zycie uklada sie roznie, ludzie maja rozne poglady, maja inne wartosci.
InsalneL czasy troszke sie zmienily i seks nie sluzy juz tylko i wylacznie do prokreacji, jednak faktycznie nalezy brac pod uwage jego mozliwe skutki i konsekwencje.
Nie chce tu snuc moich dywagacji na temat moralnosci czynu aborcji, bo nie ma to sensu.

Kobieta ma problem, nie wiemy jak wyglada jej zycie, nie wiemy jakie konsekwencje pociagnie za soba urodzenie dziecka badz usuniecie ciazy. Bardzo latwo jest dawac rady i potepiac, gorzej znalezc w sobie odrobine zrozumienia.
Znam kobiete, ktora ciaze usunela, chociaz mozliwym bylo utzymanie jej i wychowanie dziecka. Nie potepiam jej, staram sie zrozumiec.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   ewqa 

• PipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 506
  • Rejestracja 29-09-04

Napisano 01-11-2004 - 13:47

Ankaaa a moze to ty jestes siostra zaby to wiesz dokladnie o co chodzi ;) :mrgreen:

Wyjasnij pojecie normalna kobieta ??
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   InsalneL 

• PipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 511
  • Rejestracja 05-03-04

Napisano 01-11-2004 - 18:58

Cytat

Kobieta ma problem, nie wiemy jak wyglada jej zycie, nie wiemy jakie konsekwencje pociagnie za soba urodzenie dziecka badz usuniecie ciazy. Bardzo latwo jest dawac rady i potepiac, gorzej znalezc w sobie odrobine zrozumienia.  
Znam kobiete, ktora ciaze usunela, chociaz mozliwym bylo utzymanie jej i wychowanie dziecka. Nie potepiam jej, staram sie zrozumiec.
hmmm moze faktycznie troche przesadzilam... aczkolwiek nie wyobrazam sobie ze mozna usunac wlasne dziecko...
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   ewqa 

• PipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 506
  • Rejestracja 29-09-04

Napisano 01-11-2004 - 20:06

zaba napisał:

Nie przejmuj sie, mnie sie tez czasami zdaza cos chlapnac i potem zaluje. Ale dopoki czlowiek zyje, popelnia bledy a Twoj nie byl taki straszny. Pozdrawiam, ewqa.

0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   scorpionka 

• PipPipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 692
  • Rejestracja 30-01-02

Napisano 05-11-2004 - 10:39

Jestem zdania ze zabezpieczac sie trzeba i myslec winno sie przed, ale jak juz wyjdzie a ma byc nie chciane to kobieta powinna miec prawo i mozliwosc usuniecia ciazy.
Jestem zdania, ze gdyby aborcja byla legalna byloby lepiej na tym swiecie.
Faktem jest ze wydaje sie dziwny ten post, ale moi drodzy takich prowokacji w neci jest bez liku a na glupote lekarstwa nie ma.
Ale poniewieranie przedmowcami w dobrym tonie nie jest ani tym bardziej burzenie sie i obrazanie. Dajcie sobie ludzie na wstrzymanie i zdystansujcie sie do sprawy.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   ishtar 

• PipPipPipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 1927
  • Rejestracja 03-06-03

Napisano 05-11-2004 - 11:35

Jak nie uwazalas jak robilas, to teraz rob jak uwazasz.
A jesli nie potrafiliscie sie zabezpieczyc (jest tyle metod!), TO SZKLANKA WODY ZAMIAST.
Swoja droga.... aborcja tak, ale zastanawiam sie, czy gdyby byla latwiejsza w dostepie, to czy nie spowodowaloby to lawinowego wysypu wlasnie takich nierozsadnych osob... przeciez do "zrobienia" dziecka potrzeba az dwojga ludzi! W dodatku, z tego co widze, to sa dorosle osoby... ech, a moze tylko fizycznie dojrzale?
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   kshush 

• PipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 950
  • Rejestracja 21-01-03

Napisano 05-11-2004 - 13:31

ishtar napisał:

z tego co widze, to sa dorosle osoby... ech, a moze tylko fizycznie dojrzale?

Wlasnie! Trafilas w samo sedno!
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   SomewhatDamaged 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 14
  • Rejestracja 02-11-04

Napisano 06-11-2004 - 20:10

Cytat

Swoja droga.... aborcja tak, ale zastanawiam sie, czy gdyby byla latwiejsza w dostepie, to czy nie spowodowaloby to lawinowego wysypu wlasnie takich nierozsadnych osob...

na poczatku pewnie tak....ale i ja uwazam, ze powinna byc u nas legalna. jesli bedzie sie przy tym ludzi nachalnie uswiadamiac o potrzebie i rodzajach antykoncepcji, w koncu, dla ktoregos pokolenia bedzie to na pewno rzecz tak naturalna i rozumiana-sama-przez-sie, jak zapinanie pasow w samochodzie ;) a jeszcze, jesli sie popracuje nad tym, zeby kobiety otrzymywaly pomoc DOBRYCH psychologow (tzn nie sympatyzujacych z Radiem Maryja np), to aborcja bylaby stosowana jako naprawde, naprawde last resort.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   ewqa 

• PipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 506
  • Rejestracja 29-09-04

Napisano 06-11-2004 - 20:37

Cytat

naprawde last resort.
What does it means? Pisz po Polsku bo nie wszyscy musza znac angielski !!

Ta kobieta naprawde powinna pomyslec przed a nie po.... A mi szkoda tylko jej dziecka i tych dzieci co juz ma. Bo z postu wynika ze jest egoistka, bo wcale nie trzeba byc "Matka Polka" zeby byc mama i nie trzeba robic obiadow po nocach zeby dzieci byly szczesliwe !!! Ale jezeli ktos woli ciuchy, kolejny samochod i wiekszy dom to powinien szczegolnie pomyslec przed, albo SZKALNKA WODY :evil:
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   InsalneL 

• PipPipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 511
  • Rejestracja 05-03-04

Napisano 06-11-2004 - 21:07

eh... bo to jest tak ze ta kobiecina mysli zapewne ze skoro juz jest mezatka to nie musi panowac nad emocjami w sypialni... i ze moze ja ponosic ile tylko zechce.. heh... gdybym ja nie panowala nad tym co sie dzieje to po 1 przestalabym juz dawno byc dziewica a po drugie mialabym juz z 5 dzieci :| tak wiec.. nie potrafie zrozumiec kobiety ktora ma juz dzieci.. ma meza.. i wie czym smakuje seks ze pozwala sobie na zapomnienei o antykoncepcji i na to ze nie panuje nad tym co robi...
0

Udostępnij ten temat:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2