Multi Forum Dyskusyjne: Cena i skutecznosc? - Multi Forum Dyskusyjne

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Cena i skutecznosc? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Abi 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 30-06-05

Napisano 30-06-2005 - 08:35

Ja mam pytanko do tych, co sa moze z Krakowa. W ktorej aptece dostane w miare tanio harmonet, wiem ze w Euroaptekach cenych sie wachaja od 34-35zl, natomiast mozna je dostac nawet za 26-29zl tyle, ze mieszkam tu od niedawna i nie mam pojecia gdzie....
Inne wazne pytanko jestem teraz w polowie cyklu, wiem ze powinno sie przyjmowac tebletki od 1 dnia cyklu niestety z wielu powodow wyszlo inaczej, jesli zaczela bym moje opakowanie od polowy cyklu tj. od dni bezplodnych (teoretycznie bezplodnych) wiem, ze na pewno przesunela bym sobie miesiaczke jednak czy skutecznosc bedzie taka sama, gdzies przczytalam ze tabletki dlatego bierzemy 1 dnia cyklu poniewaz dopiero po 6-7 dobie wykauja swoia skutecznosc. czy ktoras z was tez tak robila i jakie byly rezultaty :?: :D

Ps. Przepraszam jesli dany temat byl przyznaje bez bicia, ze nie uzylam opcji szukaj, nie zrobilam tego poniewaz moje lacze sprawuje sie tragicznie i szybciej sie dowiem jesli wy mi odp bo odswiezanie stron raz na jakich czas mniej zapycha niz ciagle wczytywanie nowych.

Pzd
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   robert 

• PipPipPipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 1015
  • Rejestracja 18-11-02

Napisano 30-06-2005 - 08:44

zagladnij tam link
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Abi 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 30-06-05

Napisano 30-06-2005 - 08:52

To mi duzo nie daje gdybys mogl podac link do danego tematu opcja szukaj dziala jak zolw :cry:

[ Dodano: 2005-06-30, 11:26 ]
Pomoze mi ktos :cry:
Sorry za spam ale chcialam zmienic stary post niestety nie wiedzialam, ze mozna to zrobic tylko przez 30 min...
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   agu3sia 

• PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 101
  • Rejestracja 01-06-05

Napisano 07-07-2005 - 16:05

jesli nie przyjelas tabletek od pierwszego dnia okresu to przez caly pierwszy miesiac powinnas sie zabezpieczac!!! sama bylam w takiej samej sytuacji pol roku temu i poprostu zadzwonilam do swojego lekarza:)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   makrooo 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 07-08-05

Napisano 07-08-2005 - 15:20

Mam do sprzedania Cilest 22zl za listek logo3@buziaczek.pl
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Harcerka 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Forumowicz
  • Postów 2316
  • Rejestracja 02-11-02

Napisano 07-08-2005 - 15:22

makrooo a jaki dostawca?? hmmm
ktos sie chce pozbyc czy pracujesz w aptece?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   nataliak 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 07-09-05

Napisano 07-09-2005 - 13:31

Hej,
Najtanszy Harmonet jest w Czechach jak wszystkie tabletki antykoncepcyjne. Opakowanie kosztuje 164 korony. Mozna kupic na zwykla polska recepte, wiec jesli wybierasz sie na przyklad na wycieczke do Cieszyna to zabieraj wszystkie recepty z soba i oszczedzaj i nie dawaj zarabiac Polskiej Sluzbie Zdrowia
Pozdrawiam
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   weronka 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 19
  • Rejestracja 31-07-09

Napisano 31-07-2009 - 11:55

A ja zażywam tańszy odpowiednik Harmonetu-Sylvie20, który kosztuje mnie 20zł/ miesiąc i jestem zadowolona.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   quee 

• la oveja negra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Moderator
  • Postów 3397
  • Rejestracja 01-11-05

Napisano 31-07-2009 - 12:58

W zależności od apteki - Harmonet jest przeważnie w granicach 20-28 zł. Najdroższy jaki widziałam był za 34 zł (33,90 dokładnie), najtańszy, ja kupowałam właśnie za 19 z groszami. Trzeba tylko poszukać i popytać po różnych aptekach, niektóre mają jakby nieustającą promocję na hormony. ;)

I nie wkurzajcie mnie z tymi 'odpowiednikami' tabletek. Nie ma czegoś takiego. Są po prostu inne.

Użytkownik quee edytował ten post 31-07-2009 - 12:59

0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   blondyneczka83 

• Pip
  • Grupa Members
  • Postów 12
  • Rejestracja 02-04-09

Napisano 01-08-2009 - 00:45

No, fakt inna nazwa, ale skoro skład ten sam, a cena o 75% niższa?
Wiadomo, że Harmonet i Sylvie produkowane są przez inne firmy farmaceutyczne, aczkolwiek po to są produkowane tańsze zamienniki, czy jak kto woli odpowiedniki, aby nie przepłacać.
Tak powinny zrobić ze wszystkimi zagranicznymi lekami :P
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   HIGH 

• Integralny Element Forum
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Admin
  • Postów 4377
  • Rejestracja 17-12-01

Napisano 01-08-2009 - 10:40

blondyneczka - Twoja logika w rozumieniu rynku farmaceutycznego mnie powala .... nie obraz sie , ale wielomiliardowym (biliardowym - sic! ) rynkiem leków rzadza prawa i powiazania o istnieniu ktorych nie masz pojecia i sprowadzanie roznic w cenie do "po to są produkowane tańsze zamienniki, czy jak kto woli odpowiedniki, aby nie przepłacać" - to zwyczajne ignoranctwo.

Makrooo - to co usiłujesz robić (sprzedarz leków Rp poza apteka) to przestępstwo.

Warto szukać w aptekach bo rzeczywiście różnice w cenie mogą być dość znaczne od kilku do kilkunastu złotych , warto także poprosić swojego lekarza o wypisanie większej ilości opakowań np.3-4 , jeśli sie nic nie dzieje to odpada nam konieczność zaglądania do gabinetu przez okres tych paru miesięcy , co nieraz oznacza zaoszczedzone kilkadziesiat czy kilkaset złotych a czasem oszczedza poprostu czas (a czas tez pieniadz jak mawiaja :) )
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   quee 

• la oveja negra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Moderator
  • Postów 3397
  • Rejestracja 01-11-05

Napisano 01-08-2009 - 12:39

Wyświetl postUżytkownik blondyneczka83 dnia 1-08-2009, 01:45 napisał

No, fakt inna nazwa, ale skoro skład ten sam, a cena o 75% niższa?
Wiadomo, że Harmonet i Sylvie produkowane są przez inne firmy farmaceutyczne, aczkolwiek po to są produkowane tańsze zamienniki, czy jak kto woli odpowiedniki, aby nie przepłacać.
Tak powinny zrobić ze wszystkimi zagranicznymi lekami :P

To, że zawartość estrogenów jest jednakowa nie oznacza, że skład jest 'taki sam'. Wierz mi, nie jest.

A poszukać zawsze warto.
Bywa, że różnica w cenie jest większa niż sama cena.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1